Sunday, 30 December 2012

Waaahh..seronoknyeee

Assalam..

Bln 12 dan penghujung tahun 2012 mmg sgt ramai berkunjung ke rumah kami..Alhamdulillah..sgt2 seronok. Pas family belah kimi dtg family belah aku plak dtg.yeyeeyey...org johor dtg..terubat segala kerinduan yg lama terpendam...

Ibu n ayah rindu sgt2 dh kat kica.ayah siap terbayang bayang segala gelagat kica...ciannye sampai mcm tu sekali rindunye atok/nenek kt cucu kan..ibu call bgtau inshaaAllah dtg tapi xtau ari ape..tunggu punye tunggu dpt msg khamis mlm jumaat tu diorg sume gerak dah.excited gle mase tu sbb bru pas setel jait bju then g blanje brg dapur n balik2 dpt msg diorg dah gerak.terus laki bini ni mngemas rumah yg tgh sepah gle..haha..kimi plak cuti jumaat n sabtu..so segala plan yg drncg mmg teratur n tak sbr nak bwk mereka2 jalan2..!!
Sambil tunggu diorg sampai kami setting bilik utk diorg tdo.sape2 je yg dtg umh kami mmg ade bilik utk diorg cume takde katil la.tapi bntal tilam sume ade.tukar cadar baru n bg wangi2 bilik..hehe..lame gak nak tunggu diorg sampai sbb jem kat seremban ade lori ayam terbalik.ibu kata 'tak sempat nak amik ayam kt lori tu klu tak leh wat kenduri'.kui3.sempat lg wat lawak.yg drive adikku yg bongsu pastu tkr ngn laki ila sampai la umh kami lam pukul 5.30 pg.Alhamdulillah sampai dgn selamat. Dapat peluk ibu n ayah sgt la emosi..dan berita yg paling sonok dgr dr ibu sampai2 je umh kami ibu n ayah dah dapat surat tawaran utk mengerjakan haji tahun 2013.ya Allah syukur sgt..ibu sampai ngs sbb dah lame die tunggu berita gembira ni..semoga Allah permudahkan perjalanan pergi n balik mereka disana nnt.inshaaAllah.aminnn..

Pas dah borak2 n solat subuh masing2 pun sambung tdo sedar2 je dah kul 10 pg..haha.ngtuk gile.kejut kimi g sarapan n lepas tu lepak2 kt umah je sbb plan nak jalan malam2 sbb nak bwk diorg g icity shah alam.pas magrib siap2 sume kami g makan char kuew tew kat area rumah dulu.pastu terus gerak g icity shah alam.happy gle dpt tgk muke ibu n ayah.sbb diorg 1st time dtg.ila n nizam pon sma.adik je yg dah pnh g..jalan2 tgk lampu n yg paling excited anakku la si kica2 tu..lom sampai lg dah jerit2 lam kete wahhh wahhh sbb nmpk lampu byk kan...ibu n ayah sengih jela tgh gelagat bdk kecit tu..hihi.pas sejam lebih jalan2 ngn ramai org kami terus kuar n gerak g uptown kota damansara plak.ayah dapat topi adik blanje..hihi..pas sume dah pnt kami balik n berehat..
Esoknye plan pas bgn n bersarapan kami nak ke GM Klang plak.pas zohor gerak,lam 2 jam gak la bru sampai sbb ari sabtu kan.jam parok..haaahah.sampai tu jalan2 pastu isi perut dlu bru smbung shopping.adik blanje mkn.yey.bgus adik aku ni.tak kedekut..ibu dapat baju 3 helai n beg adik blanje 2helai yg satu die beli sendri.pastu beli myk wangi sampai 6btol rm9.sume excited sbb murah..hihi.pusat borong kan...aku dapat skirt adik blnje gak.haha.ngn baju selai je beli sendri..ila dpt bju beberpa helai.pas habis shopping dkt kul 6 gak la bru gerak balik.pas balik aku masak bihun goreng je.atas permintaan suamiku.pas siap masak n mkn sama2 siap2 plak g uptown shah alam.ibu ayah tak ikot sbb pnt sgt.mule2 plan nak g uptown shah alam tapi tak jadik so g uptown kota damansara lagi.ila la nak sgt cari skirt kembang dapat la 2 helai.adik beli suo jeans pendek n belikan ayah baju 3helai.ok setel segala beli2 n balik...
Pg td bgn ibu dah siapkn mknn tgh hari..dpt gak merasa masakan ibuuu..dapnye.kimi pun start keje arini tapi masuk kul 1.30.sempat la jmpe ibu ayah lg kan.pas kimi g kje n diorg siap2 kemas pastu sesi bersalaman la paling aku tacing.salam n peluk ayah aku dah sebak.peluk ibu terus ngs.peluk ila lg berjurai airmata..ila siap mntak tisuuu..haha..sedih gle sbb jumpe kali ni mmg sonok sgt dpt bwk diorg jalan2.kica cam biase mesti nak ikot..pas diorg gerak sunyi dah umah n aku kne start wat kje cam biasela.sambung jait..td bru dpt call dr ibu diorg dah sampai skudai umh ila.pastu bru gerak balik kota tinggi.mudah2han selamat sampai umh.aminn..

Apepun aku sgt happy sbb dpt ubt rindu ni n diorg dpt jumpe qisya n lepas rindu.qisya manje sgt ngn atok n nenek.time berjalan mummy n daddy dlupakan tanak langsung ngn kami tau.bile balik umh bru cari mummy n daddy.hihi..pastu ngajuk nenek die sendawa.main belon buih ngn atok.naik kuda ngn mama ila die..haha..kelako je ajak ila gemok tu naik kude die yg cenonet tu..hiiiiihi!

Okeh abis dah cerita n karangn aku kali ni.nnt sambung cite utk entri yg lain ye.thank u ibu ayah ila nizam n adik sudi dtg teratak kami.jgn serik k.saaayang korang sgt2.muah3..



posted from Bloggeroid

Saturday, 22 December 2012

Sesungguhnya keletihan...

Assalamm...

Bln ni sgt bz..tggl bpe hr je lagi nak masuk tahun baru..

Terkejar ngn tetamu yg dtg tak henti Alhamdulillah...tetamu itu pembawa rezeki.amin...

Terkejar dengn tempahan yg tibe2 jadi byk..Alhamdulillah...kemahiranku memberi rezeki..amin..

Sesungguhnye aku keletihan... Ya Allah kau permudahkanlah segalanya..aminn...

posted from Bloggeroid

Monday, 17 December 2012

K.I.M

Assalam..
Smlm ade gathering utk kali kedua.gathering ape tu???hehe..kumpulan ibu mnyusu la.aku kan ade group kumpulan ibu menyusukan..haha..best sgt.1st time wat dpt jmpe kejap2 je sbb wat mlm sekali ngn ade kenduri aqiqah ank group kiteorg.so wat kt umh die la. Kali kedua wat kat kl festival mall.wat siang hari n mkn kat sakura cristall.sdap2.tapi yg tak syoknye ade yg tak dpt join sbb ade komitmen lain.takpe pasni leh wat n jmpe lg.
Pas dah mkn2 sume kiteorg tukar2 hadiah plak.pastu amik gambar n bersurai.kami g karok dlu la lame tak g.kiman n yana ade sekali.karok selama 1 jam.bes je dgr kimi nyanyi..rase seperti di alam percintaan..hehe..kimi nyanyi lgu anuar zain n lain2 lgu..dah abis karok masing2 balik..otw balik kimi tanye sonok/happy tak hari ni?aku jawab sonok3 happy3..hehe..kimi kate die suke dpt bwk aku jumpe kwn2 sbb sian tgk bini die terperap je kt umh.thank u so much syg sbb fhm n join sekali..die kata jd suami isteri ni kne la tolak ansur takkan isteri je nak kne dgr ckp suami.suami pun kne dgr ckp isteri.best3..rase dihargai sgt2..syg abg sepenuh hati!!
Yg bestnye kimi dpt sesuaikan dri ngn husben2 kum.ibu.myusukn.yeyyyy..thank u syg..hah pasal hadiah yg kami tukar2 tu aku dpt shawl halfmoon..yey.thank su.su dpt aku punye tdg gak.hihi..ok la arini nak g klinik bwk kica checkup pastu g kedai jait amik bju yg berbaki lg 8 utk disiapkan.Alhamdulillah rezeki..bye.muah3

Mood:happy happy happy ♥♥♥

posted from Bloggeroid

Thursday, 13 December 2012

Suami isteri dan anak

Assalam.slamat pg..sambil bg ank susu sambil membuat krgn..hehe.td dpt jait ckit tibe2 je dgr org panggil abaaa abaaa..sikecil ucuk acam tu la yg pnggl sape lg..hihi.ngn rambut kmbg die tu nmpk mummy trus je ngs sbb mummy dengki wat lmbt2 bg nenen..hehehe..mnje btol!
Ok dah 2 3 hr ni mmg sesangat la bz sbb dah ade ketetapan utk dri yg malas ni kne rajin menjait.Alhamdulillah diberi kepercayaan utk jait bju dr sebuah kedai.rezeki yg tak dsngka.kimi sgt2 la menyokong.sekurangnya dgn tenaga yg aku ade dpt tmbh pendapatan keluarga.sblm ni jait jugak tapi suke wat last minute..ibu n mama pesan jgn wat kje last minute.tak baik.ok!sy janji.dlu slalu wat alasan qisya xleh jauh n renggang padahal bdk kecik tu bkn tau ape..cian die jd mangse.hehe..sebagai mak yg sepenuhnya berada kt umh ni kne manage mase btl2 sbb kite yg kawal masa bkn masa yg kawal kite.dan sgt2 beruntung sbb dpt tgk n jage anak sendri.cube bygkan isteri yg bekerja dah la kne antr ank kt org lain utk dijaga pastu tak dpt tgk plak ank kite wat n blaja ape2.yg dpt bile abis waktu bekerja tu pun anak dah letih n tunggu masa nak tdur je kan.aku kne bersyukur sbb kimi tak bg aku kerja..tq sayang bg peluang ayg jage ank kite n wat keje kt umah..kimi slalu ckp *jgn pk ayg dok umh tak kje tau syg.. sape kata ayg tak keje?jaitan tu kan satu pekerjaan cumenya buat kt umh.*sejuk je hati dgr suami ckp cmtu kan..hehe..aku tau aku bkn surirumah berijazah mcm org lain tapi aku surirumah berkemahiran..waahahahaha..poyo je...eh btol ape..tak fhm setengah surirumah yg dok melopong tak watpe.ngadap anak je ke??masak basuh ngemas mmg la kne wat..bnde tu sume aku wat jugak tmbh lagi ngn jaitan n jage anak..kimi tlg ape yg patut.perlu ke suami wat kje rumah jugak?perlu tapi time die btol2 dah ckup rht atau time cuti.klu nak suh die wat kje time balik dr keje ya Allah takkan sanggup aku nak suh laki aku wat sume tu sbb die kuar cr rezeki bkn goyang kaki.alasan pnt jage anak tu xleh pakai sbnrnye..ibu aku dlu anak 8 kot..ayh kje siang n mlm cr duit utk keluarga.mmg takde la nk tolong.kenapa ibu smpt wat kje sume n siap amik tmphn jait jugak mcm aku.so aku xleh bg alasan yg sblm2 ni aku bg..hehe..contoh terdekat ade dah cume kne istiqomah..ok dah abis bebel..pasni aku akn cerita hdup bersederhana plak.jeng jeng jeng...bye..wassalam...

posted from Bloggeroid

Tuesday, 11 December 2012

Alhamdulillah rezeki

Tgh lam sibuk2 melayan tetamu yg dtg rumah sambil bercuti ngan family rezeki tetap ade sejak aku menceburi bdg jahitan ni.Alhamdulillah syukur padamu ya Allah..tak pernah putus rezeki yg kau kurniakan pada kami sekeluarga..smg berterusan sampai bila2 amin ya Allah..

Yg paling bes bln 12 ni adalah cuti sek.mil pil n adk bradik lain belah suamiku adlh guru.ofcoz la jalan2 bile time cuti.so trn umah kami n kbtln besday nu'man ank susuan a.k.a ank sedara ksygn.kami pun trn kuantan.g kuantan smpt lg jalan ke rmh membe sek rendah n sekampung.pas abis berjalan di kuantan n balik kl sprti biase.jalan lg dan lagi..kje jalan je la.plg bes g icity.mmm.. dlu mule2 g sane ade lampu2 je skrg dah byk sgt perubahan siap ade taman tema air lg.pastu esoknue g GM plak.pusat borong mcm2 brg utk sape2 yg beniaga.yg bestnye ade jual runcit n klu beli 3 brg leh dpt hrge borong.

Ok pnt jalan2 mil a.k.a mama stay lg umh kami.syok sgt sbb ade teman kt umh.sape kata mak mentua grg?takde istilah tu lam hdup aku.aku anggap mil n pil mcm mak n bapak kndung sendri.ibu slalu pesan cmtu kt sume anak2 die.ibu jauh n bile mama dtg terubat rindu kt ibu sbb mama sama je mcm ibu..tlg masak tlg sgala mcm kt umh sampai aku rase ya allah malunye.tapi mama fhm aku ade kje nak kne buat iaitu siapkan tempahan jahitan.byk baju mama lum siap.inshaaAllah sblm naik sek nnt aku siapkan semuanya..aku janji.

Pas kimi naik kje kami tak jalan kemana dah.. tapi mama plak tak sht.kesian sgt n kami bwk g klinik.pas g klinik g nagoya cari kain pastu g tesco plak cr brg dapur.pastu ari sabtu tgk wayang.esoknye mama balik n dpt siapkan jubah k.long kimi je n repair bju mama..huu.sedih gle sbb rase puas sgt dpt spend masa ngn mama n sedih bile nak pisah..yg paling sedih bile qisya takmo lepas mamatok die balik.sampai ggt bahu mummy sendri..waaa..mama pun mmg ngs la sbb sblm balik aku salam n peluk die.stat tu la kami sedih tp sblm tu aku dah sedih dah tapi tahan je last2 meleleh gak airmata..pas dah gerak pujuk qisya ngn nenen n tertdo sampai daddy balik.

Mase ari sbtu tu dpt call dr no yg tak dknali.sbnrnye tak save no tu tp pnh la berbalas2 msg.membe knl kt fb n sama mcm aku gak jahit..die offer aku jht bju dr kedai die.takkan nak tolak rezeki kan.plan nak jmpe dkt area mutiara damansara tapi tak jadik.last2 die dtg umh. Mule2 nak test je jait bju die tapi tkr plan n die bg terus bju customer.Alhamdulillah rase dihargai sbb die puji jaitan aku cntik.bg terus 2 psg n nak ari selasa.haha..arini la kan aku dok sebok update blog bju tak siap lg.hihi..tapi aku bersyukur n aku kne berubah dr malas2 wat kje n kne maintain la sbb inilah pekerjaan tetap aku utk bantu suami n anak2.kimi sgt2 menyokong dr awal kami kenal sampai la skrg.klu tak watpe die pilih aku kan.syg sgt ahmad hakimin sbb fhm n terima aku seadanya walaupun aku tukang jahit je.
Mmg penat jahit ni sbb byk gune tenaga tapi dah ditentukan punca rezeki yg Allah nak bg pd aku adlah menjahit.syukur ya Allah.akan aku gunekan kemahiran ni sampai aku tutup mata..qisya pun nak masuk 2 tahun.masih mnyusu bdn.tp skrg die fhm dah mummy die punye kerja.biasela bgn 2 3 kali nak nenen time aku jahit sampai pg tu dah jd pkr normal.aku kne kuat smgt n rajin utk bantu suami n anak2.pas siap 2 psg ni bos nak bg 5 psg lg.Alhamdulillah..rezeki kan.
Ok dah2 la iqa bebel g smbg kje..haha.tak lupe jugak tmphn aku sendri kne la siapkan..yehhh..aku boleh..ya Allah kau permudahkan lah ya Allah.limpahkan kepadaku segala yg engkau telah limpahkan kepada hamba2mu yg soleh solehah.aminnnn...

posted from Bloggeroid

Friday, 7 December 2012

4 bulan lg...

qisya nur arissa is now 1 year, 8 months, 6 days, 5 hours and 21 minutes old! - #Baby Weeks http://bit.ly/kkUl0K

posted from Bloggeroid

Thursday, 29 November 2012

Saturday, 24 November 2012

Jahit jahit jahit

Assalam.
Mlm ni tak tdo sbb dah berhari hari rehat dr menjahit kan.start smlm sbnrnye stay up tapi lewat n anakkuqisyamanje yg comel lote tu cari nenen abis ngn mummy die hanyuttt (alasan la ko ika hahahaha)..
Sbnrnye ade tmphn nak kne siap bln 12 ni.tapiii gatai nak wat bnde lain gak.wat baju sendri.motif sbnr nak amik mood utk jait tempahan org sbnrnye.kire ok la kan.ptt takyah amik mood dah ika oi.siapkan jelah tempahan org tu...hehehe..ok la nak wat kje dah..
Ya ALLAH kau permudahkan lah ya ALLAH..amin...

posted from Bloggeroid

Thursday, 8 November 2012

Hijrah dan masehi

Assalam.
Sblm terlupa nak igtkan smula tarikh lahir anakku syg Qisya Nur Arissa Ahmad Hakimin dlm bulan hijrah n masehi..tarikh tu jatuh pd hari jumaat. Qisya lahir hari jumaat 27 rabiulakhir 1432 bersamaan 1 april 2011. Alhamdulillah syukur.. Anugerah tak ternilai yg dikurniakan pd kami suami isteri..smg dpt kami jage amanah dr Allah swt ni dgn baik dan menjadi anak yg solehah,hormat org tua,bijak tutur kata,pelajaran,kerjaya,agama yg paling penting dan sentiasa menjadikan solat n alquran amalan penting dalam hdup dan berjaya dunia dan akhirat dan mendoakan ibu n ayahnya.. insyaAllah...amin ya Allah...
Wassalam...

posted from Bloggeroid

Thursday, 1 November 2012

Semalam dan hari ini

Assalam...

Hai..sakit kepala n ngntuk..huuu..sambil2 tdokan qisya update jap lee..ok semalam en2 suami g 'perjumpaan' persatuan diorg kan.so kami puan2 isteri dok umh ditemani anak2 n adik ipar.plan mcm nak kuar tapi taktau nak handle 2 bdk tecik ni lam kete nnt cmne sbbnye takde carseat.so tibe2 adik ipar offer nak bwk kami kuar sbb die pun mule2 nak p keje tapi tak jadik.tak berhenti kot bunyi fon n seharian kami dgr perbualan tu gune bahase jepun.bes tu..hihi.ano ano ano jela yg aku phm..haha..dah siap2 n gerak kuar en2 suami pun kol n bgtau diorg dah abis 'perjumpaan' n janji jumpe kt the curve.yey..lame dah tak g.klu nak tau, punye la smgt en2 suami ni nak g 'perjumpaan' diorg kul 6 pg dah gerak dr umh ok!excited!!!hihi
Sampai the curve masing2 lapaaa...kami mkn kt ikea.yey..selama ni org dok sebut meatball ikea sedap2 tapi aku tak pnh g pun mkn ctu dann semalam dapat la mkn.nyum3..dap tau..adik ipar belanja la sape lg kan.kui3..pastu round2 ikea sambil berangan je ok..n qisya ngtk dah time tu pastu terus tertdo dibahu ibu tersayang..oh sungguh indah saat tu kan.atas simpati si bapa tgk si ibu cm tak larat nak dukung konon nak la ganti dukung anak tapi si anak takmo n bgn terus ngs sbb baru sgt terlelapnye tu yg ngamuk teruss n jerit siap bergema okeh.takde pilihan kami pun stay lam kete jap bg si anak susu cap gantung.hehe.main2 je plak tu nenen.pas dah ok turun balik n dapat la beli sandle baruuu..best3..
Dah pnt terus gerak balik n mkn mlm kt umh tapi mknn beli je la.hehe..esok pg bgn anto suami g keje kat dpn pntu je...kui3.pastu dah agak tgh hari kiman n yana nak gerak balik n mkn tgh hari ngn aku pastu diorg plan nak g gm klang dulu dannnn tibe2 mereka itu telah mengajak aku sekali g gm klang.huhu...jalan lagi!!sonok3.sampai gm mkn dlu baru round.g bgnn baru sgt byk pilihan.dapat la beli baju anak dara ku ini.kiman n yana cari stok utk bisnes diorg..jual brg2 baby..abis round kami gerak balik..nak sampai umh agak lama sbb kiman sesat walaupun gune waze ok.kui3.yayang3 ku pun nak gerak balik dr tmpt kje so jumpe kt umh jela.sbnrnye kiman tu tak puas lg jumpe kembo die tu yg cam lmbt2 je nak balik..haha.
Pas magrib en2 suami g beli mknn n pas mkn tadi baru kiman n yana gerak balik kuantan..mnggu depan jumpe lagi sbb nak balik kg kat kelantan plak..okeh.babaiiiii...sekian utk semalam dan hari ini...

posted from Bloggeroid

Wednesday, 31 October 2012

Pulang ke bandar

Assalam..
Setelah sebulan berulang alik ke kg halaman atas urusan majlis kawen2 sepupu n kembar tersayang serta hari raya aidiladha di johorrr maka sampailah masa utk pulang ke rumah sendri. Semalam salam ibu rase sebakkkk sgt..hmm..sedihnye bile teringat.yela mule2 dok umh ibu sebulan kan pastu selang seminggu balik pastu 2 mnggu balik lg pastu semnggu lg balik..pasni bulan feb lah baru dapat balik sbb kenduri besar majlis kawen ank mak itam a.k.a adik ibu n makcik kesayanganku...takpela.semoga Allah panjangkan umur serta kesihatan kami sekeluarga n dapat jumpe berkumpul sama2 mngeratkan lagi hbgn persaudaraan...insyaAllah..amin ya Allah..

Gerak dari felda sg.mas lam kul 11.30.janji suamiku yayang tu kul 9 tapiii die yg bgn lambat..hehe..so dapatlah siapkan bju membe.Alhamdulillah.ibu siap masakkan siakap 3 rasa n bawak bekal lagi.demi anak yg jauh merantau kan.thank u ibu tak terbalas rasanya pengorbanan ibu.mlm tu ila msg suh singgah umah.naaak sgt pegi tapi yayang3 takmo..sedih sgt.ila plak touchingggg, jadinye sebagai kembo die aku pun jadi la touching jugak.sedeyyy..yela kimi cuti sampai selasa die balik skudai ari sabtu.dpt jumpe kejap je la kan.aku tau die rindu kica n keletah kica tapi cmne kan.mcm tu la bile masing2 dah ade suami kne la ikot ckp suami.smg kami jadi isteri solehah.aminnnn..

Dlm perjalanan balik tu aku tdo je.hihi..teruk kan tak teman yayang3 drive sensorang.ngantuk sgt sbb tdo lmbt kan.lam kul 3 lebih sampai dah seremban n janji ngn yana n kiman jumpe kat shah alam je sbb diorg stay umah kami.yey..kimi n kiman ade perjumpaan besar persatuan pe tah..haha.sbnrnye kimi tu rindu kat kembo die sbb tu la nak cepat balik.ye aku fhm sbb aku kembo jugak.lame dah diorg tak jumpe tapi takla lame sgt.last jumpe raya.tapi naluri seorng kembar kan.faham sgt rindu tapi tanak cakap.lelaki kan.hihi..jalan2 jap kt plaza alam sentral shah alam cuci mata je pastu balik.Alhamdulillah selamat sampai umah..mkn mlm bekalan yg ibu bawak.. aku mkn ngn yana sbb yg hok laki2 dok ngeteh 3beradik.hehe..yana puji ibu masak sedappp sbb die rase loya sblm tu..pas mkn terus hlg loya.air tgn ibu kan..ohhh xleh tingat ibu mesti jadi rinduuu sgt...hukhuk..
Okeylah nnt sambung lagi k.babai...
Assalam...

posted from Bloggeroid

Monday, 29 October 2012

Urut...

Assalam...

Plan nak urut dari pas bln pose sbb bdn letih gle tak tdo sbb menjahit.sape kata jahit tak penat.kite gune sepenuh tenaga dari start memotong sampailah mencantum.sampai tak tdo mlm dibuatnya sbb nak siapkan tempahan.Alhamdulillah rezeki dr menjahit tak penah berhenti.syukur ya Allah.tapi maaf pd yg lmbt sy siapkan tempahan ye.hukhuk.berkejar ngn sikecilku klu daku nak 'merempit'.. Tu yg berjaga mlm sbb siang hari lyn die..
Ok skang pun masih lagi kat kg.esok bru balik sg buloh.japg nak siapkan bju kawanku yg sgt2 la sbr menunggu bju die siap..hihi..nasib baik la ry 1st dpt siap sepasang.japg nak siapkan lagi sepasang.qisya ikot nenek ngajar mengaji anak cucu jiran tetangga kt cni.syok la die ramai kawan..
Ok cite pasal urut, pg td baruuuu la dpt g berurut.sbb bile nak balik kg aritu tibe2 kne kencing tak lawas...sakit wooo...nak kncg tak puas. Bile bc n cari info pasal kencing tak lawas ni ade berkaitan ngn peranakan turun atau beralih. Bile tanye kwn2 pun sama.pastu g la berurut n mmg btl pun peranakan beralih belah kanan.mgkin sbb dukung qisya n lupe kot ade angkat bnde berat.so td dapat la wat sengkak perut n urut satu bdn..lega..klu dapat urut lagi sekali sedap sgt..tapi takpela ni pun dah meredakan ckit sakit tu..Alhamdulillah....pas berurut pegi bandar jap ikot yayang sy g byr duit umh n kete..qisya tdo je sepnjg jalan.ngntuk sgt..sblm balik g beli pizza.yey.nyum3.sampai umh qisya bgn n makan sama2.
Ok nak start wat kje dah..nasib baik umh ibu ade mesin..thank u ibu...hee..muah...babai

posted from Bloggeroid

Sunday, 28 October 2012

Tdo buai..

Daddy tlg buaikan



Tdo dgn lena


posted from Bloggeroid

Xleh tdo...

Assalam...
Rajin kan skrg update.ngeh3..biarla sbb leh jadikan kngn n igt sampai bile2..hihi
Ok skrg tgh menenenkan qisyaku manje.arini die tdo kul 11 tau..bagus kan bdk ni sbb satu hari main je ngn sepupu2 die..pastu gurau2 ngn atuk ngn nenek.sume org dok geram ngan keletah die tapiiii tak tahan dengan jeritan die..haha..anakku kuat jerit tau!klu die jerit sume org jadi bingit sbb sore die amatlah nyaring.kihkih
Dari kul 11 sampai lah kul 1.35 am qisya tdo lnsg tak gerak.pnt sgt la tu main je.ptg2 td dpt jalan2 kt luar rumah kan sbb tgk mama ila balik.mcm tak sgke plak ila dah kawen.biase kan kiteorg tdo sama2..ni die dah tdo ngn laki die.hehe..org dah ade laki.ok sambung pasal kicaa.pas mami masuk kelambu ni baru die gerak ckit.pastu tibe2 je panggil aamii aamiii aaaamiiii..besnye ank tdo tapi mulut sebut aaaami.maknenye lam tdo die, mesti die igt kite kan..??sambil tu mulut cari nenen..lagi la beronok ronok..hihi
Sejak dah pandai cakap ni mcm2 nak sebut.pandai mendengar arahan n buat pastu siap cakap 'acihhh' maksudnye terima kasih..hehe..nenek dok puji qisya mcm bdk besar umur 2 tahun padahal kecik lg..hihi.
Okeh daddy dah masuk kelambuu..esok sambung ye.nanite...jap2..qisya tdo atas lengan mami..daddy ckp 'alaa manjenye tdo atas lengan mami nii'..hihi..bes kan????...babaiii

posted from Bloggeroid

Saturday, 27 October 2012

Testing lg

Mandi laut




posted from Bloggeroid

Raya aidiladha

Assalam.kami sampai pg raya kul 5.30 a.m.hehe..cian suamiku kepenatan.pas sembang2 n smbhyg subuh trus hentam tdo sampai la pg.kawanku dtg nak amik baju.ya allah bju tak siap!!cian die.nasib baik la bwk kain2 tu sume utk sambung jait kt umh ibu n ptg raya tu siap trus anto g umh membe.huuu.alhamdulillah
Pas dah kepenatan pulun jait kami siap2 g pantai.tanjung balau je.ramai gle manusia.kica excited gle dapat main air.yela biase mami layan die mandi lam besen kecik je kan..kali ni dapat main air seluas lautan.subhanallah..dapat jugak anakku menikmati kebesaran Allah...dady layan kica main air pastu mami pun main gak cecah2 kaki kt air sbb air tgh pasang.hihi.kica sampai tanak naik syok main air.pas siap mandi sume trus balik sbb kami g pun da lewat.
Mlm plak main mercun beramai ramai.kica cam biase tak pnh tgk n dgr depan2.so mlm td cam terkejut bile mercun meletup..hihi..kelako je
Apepun raya haji disambut sederhana.mknn byk sbb adat kunjung mngunjung ni mmg diamalkan lg tiap kali raya puasa n haji kt johor.mcm2 mknn ade ayam kicap, dgg rendang, ketupat, sambal kacang, syur lodeh, sambal goreng, dan paling bes ibu buat mee rebus..sedapp sgt sampai tak ckup kuah n arini wat lg.huhu.smlm ibu wat rendang sedap kesukaan kami adik bradik 3 kilo tau.mlm dah abis.arini wat lg sbb murah rezeki dpt dgg korban byk sgt.nyum3. Dan atas permintaan suami tersayang nak dgg goreng so kne la kol mak mentuaku mintak resepi.okeh.nak wat daging goreng sbb ibu pun nak rase.sblm ni wat tak jadik je.haha..
Selamat Hari Raya Aidiladha dari kami sekeluarga..

posted from Bloggeroid

Wednesday, 24 October 2012

Qisya 1thn 6bln

Assalam...
Besar dah anak kami.makin bijak n semestinya sgt manja.klu nak ape2 mesti sebut amiii amii amiii..taktau la maksud 'amik' ke 'nak' ke tapi byk dah perkataan yg jelas bile disebut.bile suh sebut susu mami sedap jadi 'tutu amii dapp'..hihi..comel je sebut.paling excited bile dgr lagu ape2 kt tv ke kat radio ke hp ke o ipad daddy die cnfm die akan ikut siap dgn gaya ok.melayan die seharian rase sekejap je masa.sampai kje sendri tak buat..hihi.makin besar makin la kuat ngempeng.selera dah mkn n pandai telan sbb slalu die akan kemam mknn tu then luahkan balik.mcm daddy die mase kecik2.perangai ank ade gak ngikut bapaknye ye..huhu.yg penting ikot yg baik2 je.insyaAllah..

Klu nak mandi standby dah bukak bju n letak kat bakul bju kotor.bukak pampers n buang lam tong sampah.sekali je ajar dah pandai wat.upahnye mami layan qisya mandi buih.yey..excited dpt masuk besen kecik die tu..haha.yg paling kelako arini pas mandi n siapkan die pki bju turn mami nak pki bju n suh die amikkan bra.memula ckp die tak faham.last2 kata kat die 'qisya amikkan t***k mami'.trus je amik bra tu n bg kat mami.alahai anakku klu nampak nenen je huuuu laju je ngap2.nak tdo mesti nak baring kat lengan.suh die peluk lekas2 tgn die pgg pinggang kite.ya Allah mcm ni rupenye bile jadi seorng ibu.syukur Alhamdulillah diberi peluang yg tak ternilai..

Ok sambung lain kali ye.hehe..bye.assalam..

Thursday, 12 July 2012

Macam2..

Macam macam cerita..hehe Assalamualaikum.. Tetibe je nak tgk blog..hmmm..nak jahit sebenarnye tapi dah terpegang ipad n tgk lame dah tak update blog siap bersawang dah..haha..kimi n kica dah selamat beradu..tinggallah mummy sorang2..dah beberapa minggu ni mmg berjaga malam..maklumlah nak dkt puasa dah..time cmni tukang jahit la paling bz..penatnye tuhan shj yg tau tapi bersyukur sgt2 sbb dikurniakan kebolehan menjahit n leh bantu suami dr segi ekonomi..huhu..tah pape je ayat.. Tingat pulak zaman ank dare time tu dah start jait gak..so mlm2 teman my mom jait..ibu sy juge seorang tukang jahit..huhu..mane tak tumpah kuah klu tak ke nasi ye tak?mase tu borak2 ngn ibu n ibu kata org tgh sedap2 tdo kite bersengkang mata jait bju padahal boleh je klu tanak wat.ibu gelak gle2 sbb gelihati bile pk balik..mmg betul pun kan tapi dah minat kite mnjahit baik buruk pun kne lah terima hakikat yg jahit ni perlukan kekuatan mental n fizikal.pnt wooo jait.bygkn kite pnt2 ni bile siap bju customer tak byr(stkt ni belum ade)hmmm..mntak2 djauhkn..InsyaAllah pasni akn ade pembaharuan...kica pun dah besar ckit n dah tau yg mummy die kje sebagai tukang jahit..Siang hari time die tdo lehla jait ckit tp klu time die nk kite golek2 ngn die mmg takkan dpt la menjahit..huhu..kdg2 tgh jait tu die dok bantai ngs gle2 sampai sedu2 n tarik tgn kite tak bg jait..bygknlah cmne..mntak maaf pd yg dah anto bju lame tak siap2.huhu..insyaAllah sy akn perbaiki kelemahan ni ye..hihi Ok cite seterusnye tahun ni paling bz kot..pindah umah balik kg belah kimi n belah sy n mcm2 lah..tahun ni jugak qisya genap sethun..sambut besday die sederhana je tp meriah..kjp je dah setahun kan..rase cam semalam je beranak..huhu..berangn nk update blog pasal bersalin tp hamhampeh..takde mase..hihi..nnt la bile2 mase lapang sy update ye..sbb kngn tu mmg sgt2 xleh lupe..tahun ni jugak genap perkahwinan kami 2 tahun n tahun ni jugak besday dpt galaxy note dr my sayang2 ngn sejambak bunge..romantik jugak kimi ni..hihi..dannn tahun ni jugak kami mulakan bisnes kecil kecilan...jual tudung je..klu sape berminat lehla jenguk2 page kami 'Qisya Collection'..insyaAllah klu tak bz kami akn update page n akn masukkan produk2 baru dr air tgn sendiri..wahhhh..bes kan..doakanlah kami berjaya..amin.. Ok lah nk sambung keje..qisya sedap btol tdo atas perut ni..mnje sgt bdk ni tau padahal takdela mnjekan die..huhu..esok sambung cite pasal kica plak la..hihi..klu sempat..k bai..assalam...

Thursday, 24 May 2012

kembali berblog huhu

assalam... cam biase ayt yg akan kuar 1st lame tak update blog kan..hehe..mak ni bz..bz la sgt..tp btol la skrg dah konsisten ckit utk menguruskan rumah,anak,suami n yg paling penting kerja yg dah start melambak iaitu jahitanku..Alhamdulillah tak pernah putus tempahan..i je mls nak jahit cepat2..yelah ade ank kecik ni kan(alasan la iqa!)hehe..ok..sblm panjang lebar bebel i nak ucapkan selamat menyambut bulan rejab.sekejap je masa skrg kn..arini insyaAllah hari kedua puasa..klu rajin mnggu dpn pose lagi..insyaAllah.. qisya tgh tdo tu yg senang hati nak post..haha..kimi plak lyn 9gag die la ape lg..arini my sayang sayang keje ptg..waaa..berbuka sensorang la jawabnye..takpelah..buka ape yg ade..alaaa..qisya dah mehek2 dah..japg la kite sambung eh..byeee

Wednesday, 28 March 2012

periuk kukus wat pekasam????

assalam...

hari ni nak cite pasal periuk dan lain-lain...bes jgk lyn blog ni kan?mcm berangan n ckp sorang2..hihi..kica tdo blh la lyn..ble nak jahit ni iqaaaa...haih..aptb..jgn melalut panjang sgt!

ok!awal tahun aritu ade dpt tmphn apam+jahitan..Alhamdulillah rezeki.. oleh kerana periuk apam yg ade kt umah ni kecik saje so kne la pnjam yg besor sikit.mule2 kiman n yana nak bg periuk diorg je sbb diorang bisnes apam besor-besoran.pastu terlupe sudah..huhu.takpela. tempahan awal 200 biji pastu cstmr mntak tambah 100 biji so total 300.nasib baik la dpt siapkn n pnjam periuk kukus makcikku yg tak berapa besor(besor sikit je dr periuk kami) dan seperti biase mylove cayang cayang ku tlg.thank u ye sygku..pastu setel sume dah pada awal thn..

mase wat apam tu time balik jhr so angkut segala barang ngn periuk2 bwk balik jhr n pas siap angkut semula bwk balik sini. jalan sakan ye periuk?hehe. sampailah kami pindah awal bln march tak pulang2 periuk tu n smlm bru berkesempatan nak g umh makcikku sbb dah lame tak pg n nak pulang sekali periuk. ble call makcikku bgtau nak dtg sempat plak die tanye 'periuk kukus saya mane?nak wat pekasam?' hihihi.. apela makcik aku sorang ni.blh plak tanye cmtu.kbtln kimi cuti plak smlm n janji nak kuar ptg die hentam tdo sampai la sedar je dah kul 6.30.. saje tnk kacau die tdo sbb bln ni mmg bz dan smlm bru btol2 die dapat rehat..lgpun die tak sihat..cian sayangku..

Pastu aku siapkan kemas2 sume n letak periuk tu btl2 depan pintu takot terlupe. mase tgh2 siap nak kuar ade bgtau kimi suh masukkan periuk lam kete n rasenye die dgr n aku yg kunci pntu sbb last kuar. gerak p umh makcik n snggah la kdai pg beli kek sbb takkan nak pulang brg org tak bg ape2 kan..pas beli kami gerak trus tak sampai 20minit pun prjlnn kami sampai pastu suh kimi bwk kuar periuk.die boleh plak terkejut n kata
mylove: igt ayg bwk dah kan kat dpn pntu je kan td?
ayg: la.. mane ade. ayg suh abg bwk masuk kete adela.abg tak igt ke?
mylove: mane ade yang. abg igt ayg dah amik..takpela abg balik jap amik ( ayt nak cover takot bergaduh.hukhuk)
ayg:takpela sayang..esok je la kite hntr dah sampai pun umh makcikku..

bile dah masuk umh makcik bgtau la periuk kukus tu mmg tertinggal.'hah!mmg sah nak wat pekasam la tu' hihihi. dok bebel sorang2. pastu borak2 n mcm biasela klu g umh makcikku yg sorang ni mesti dijamu mknn klu die pnt sekalipun mesti ade je mknn utk kami.hihi. kimi siap ckp 'abg cam kenyang la yang' tapi bile mkn mesti nak tambah sbb makcikku ni mmg sedap sgt die masak n skrg die dah start berniaga sarapan pagi.menu die simple je lempeng ngn roti jala.sedappp sgt tau..pas kekenyangn sambung borak n kimi ajak balik.n janji ngn makcikku esok dtg kedai pastu sarapan n bwk sekali periuk kukus tu.
sblm sampai umh ajak kimi g uptown kota damansara.hehe.sempat lg jalan.. padahal bkn nak cr apepun.last2 beli cd je.sampai umh excited nak tgk cite pastu yg wat kimi tak thn bengang gle slh satu cd yg kami beli tu just cover cd saje!moral jgn beli cd cetak rompak okey!nasib la kan. lyn cite sampai kul bpe tah n bgn pg td awal gak sbb jnji nak g sarapan kat kedai makcikku n kimi siap2 masuk periuk kukus lam kete sbb takot la lupeeee.hehe..akhirnye periuk itu sudah dipulangkan kepada tuannye.thank u ye makcikkuuu.
sekian dulu utk hr ni..

Tuesday, 27 March 2012

sonoknye bile jd malasss

assalam..
sonok kan bile jd malas?huhu...tp xleh lame2.byk keje tertangguh nnt.
tanak malas2 dah kene rajin...rajin...rajin..

ok arini bgn awal sbb kica mlm td sdh di setkn kt memory die bgn pg esok jgn ngs n jd gudgirl..Alhamdulillah misi berjaya!pastu die beyak,kacau daddy die tdo sbb arini daddy tak keje..kejut daddy n daddy mndikn kica.bile mylove ade dirumah kne la mnje2 ckit.so daddy la yg tlg mndikn kica pastu daddy smbg tdo balik.hehe.

bile dah bgn kene pk menu ape lak nak masak arini..oh start minggu ni kica dah selera semula nak mkn..bahagianya hdup ble tgk anak selera makan sbb mummy die dah rajin cr menu terbaru utk si kecil ni...pastu sgt aktif.nak tdo mlm punye la payah..takpela yg pntg mummy hepy sgt lyn kica.mcm2 bnde kica dah wat sejak nk ckup umur setahun ni.Alhamdulillah..syukur

ok sambung esok sbb japg nak kuar jln2.huhu

Sunday, 26 February 2012

lame tak update blog....

salam...
untuk tahun 2012 ni mmg lum pnh update lg blog.huhu.sbb byk sgt program..ceh mcm bz sgt je.minggu ni sibuk ngn mngemas sbb nak pindah umh.. Alhamdulillah dah dapat rmh yg selesa utk kami satu family n sng la sedara mara dua2 belah kami nak dtg sbb takyah ssh2 dah nak panjat tangge.
Kbtln poji adikku dtg n lehla tlg kmas ape yg ptt. skrg poji n kimi tgh dok kmas n bsh ape yg ptt pastu tunggu org dtg pasang railing n sy sdg menyiapkan langsir..hihi..kica pun bru je tdo..
Ok mahu sambung kerja..
mood: tak sabar nak pindah umh!