Sunday, 30 December 2012

Waaahh..seronoknyeee

Assalam..

Bln 12 dan penghujung tahun 2012 mmg sgt ramai berkunjung ke rumah kami..Alhamdulillah..sgt2 seronok. Pas family belah kimi dtg family belah aku plak dtg.yeyeeyey...org johor dtg..terubat segala kerinduan yg lama terpendam...

Ibu n ayah rindu sgt2 dh kat kica.ayah siap terbayang bayang segala gelagat kica...ciannye sampai mcm tu sekali rindunye atok/nenek kt cucu kan..ibu call bgtau inshaaAllah dtg tapi xtau ari ape..tunggu punye tunggu dpt msg khamis mlm jumaat tu diorg sume gerak dah.excited gle mase tu sbb bru pas setel jait bju then g blanje brg dapur n balik2 dpt msg diorg dah gerak.terus laki bini ni mngemas rumah yg tgh sepah gle..haha..kimi plak cuti jumaat n sabtu..so segala plan yg drncg mmg teratur n tak sbr nak bwk mereka2 jalan2..!!
Sambil tunggu diorg sampai kami setting bilik utk diorg tdo.sape2 je yg dtg umh kami mmg ade bilik utk diorg cume takde katil la.tapi bntal tilam sume ade.tukar cadar baru n bg wangi2 bilik..hehe..lame gak nak tunggu diorg sampai sbb jem kat seremban ade lori ayam terbalik.ibu kata 'tak sempat nak amik ayam kt lori tu klu tak leh wat kenduri'.kui3.sempat lg wat lawak.yg drive adikku yg bongsu pastu tkr ngn laki ila sampai la umh kami lam pukul 5.30 pg.Alhamdulillah sampai dgn selamat. Dapat peluk ibu n ayah sgt la emosi..dan berita yg paling sonok dgr dr ibu sampai2 je umh kami ibu n ayah dah dapat surat tawaran utk mengerjakan haji tahun 2013.ya Allah syukur sgt..ibu sampai ngs sbb dah lame die tunggu berita gembira ni..semoga Allah permudahkan perjalanan pergi n balik mereka disana nnt.inshaaAllah.aminnn..

Pas dah borak2 n solat subuh masing2 pun sambung tdo sedar2 je dah kul 10 pg..haha.ngtuk gile.kejut kimi g sarapan n lepas tu lepak2 kt umah je sbb plan nak jalan malam2 sbb nak bwk diorg g icity shah alam.pas magrib siap2 sume kami g makan char kuew tew kat area rumah dulu.pastu terus gerak g icity shah alam.happy gle dpt tgk muke ibu n ayah.sbb diorg 1st time dtg.ila n nizam pon sma.adik je yg dah pnh g..jalan2 tgk lampu n yg paling excited anakku la si kica2 tu..lom sampai lg dah jerit2 lam kete wahhh wahhh sbb nmpk lampu byk kan...ibu n ayah sengih jela tgh gelagat bdk kecit tu..hihi.pas sejam lebih jalan2 ngn ramai org kami terus kuar n gerak g uptown kota damansara plak.ayah dapat topi adik blanje..hihi..pas sume dah pnt kami balik n berehat..
Esoknye plan pas bgn n bersarapan kami nak ke GM Klang plak.pas zohor gerak,lam 2 jam gak la bru sampai sbb ari sabtu kan.jam parok..haaahah.sampai tu jalan2 pastu isi perut dlu bru smbung shopping.adik blanje mkn.yey.bgus adik aku ni.tak kedekut..ibu dapat baju 3 helai n beg adik blanje 2helai yg satu die beli sendri.pastu beli myk wangi sampai 6btol rm9.sume excited sbb murah..hihi.pusat borong kan...aku dapat skirt adik blnje gak.haha.ngn baju selai je beli sendri..ila dpt bju beberpa helai.pas habis shopping dkt kul 6 gak la bru gerak balik.pas balik aku masak bihun goreng je.atas permintaan suamiku.pas siap masak n mkn sama2 siap2 plak g uptown shah alam.ibu ayah tak ikot sbb pnt sgt.mule2 plan nak g uptown shah alam tapi tak jadik so g uptown kota damansara lagi.ila la nak sgt cari skirt kembang dapat la 2 helai.adik beli suo jeans pendek n belikan ayah baju 3helai.ok setel segala beli2 n balik...
Pg td bgn ibu dah siapkn mknn tgh hari..dpt gak merasa masakan ibuuu..dapnye.kimi pun start keje arini tapi masuk kul 1.30.sempat la jmpe ibu ayah lg kan.pas kimi g kje n diorg siap2 kemas pastu sesi bersalaman la paling aku tacing.salam n peluk ayah aku dah sebak.peluk ibu terus ngs.peluk ila lg berjurai airmata..ila siap mntak tisuuu..haha..sedih gle sbb jumpe kali ni mmg sonok sgt dpt bwk diorg jalan2.kica cam biase mesti nak ikot..pas diorg gerak sunyi dah umah n aku kne start wat kje cam biasela.sambung jait..td bru dpt call dr ibu diorg dah sampai skudai umh ila.pastu bru gerak balik kota tinggi.mudah2han selamat sampai umh.aminn..

Apepun aku sgt happy sbb dpt ubt rindu ni n diorg dpt jumpe qisya n lepas rindu.qisya manje sgt ngn atok n nenek.time berjalan mummy n daddy dlupakan tanak langsung ngn kami tau.bile balik umh bru cari mummy n daddy.hihi..pastu ngajuk nenek die sendawa.main belon buih ngn atok.naik kuda ngn mama ila die..haha..kelako je ajak ila gemok tu naik kude die yg cenonet tu..hiiiiihi!

Okeh abis dah cerita n karangn aku kali ni.nnt sambung cite utk entri yg lain ye.thank u ibu ayah ila nizam n adik sudi dtg teratak kami.jgn serik k.saaayang korang sgt2.muah3..



posted from Bloggeroid

Saturday, 22 December 2012

Sesungguhnya keletihan...

Assalamm...

Bln ni sgt bz..tggl bpe hr je lagi nak masuk tahun baru..

Terkejar ngn tetamu yg dtg tak henti Alhamdulillah...tetamu itu pembawa rezeki.amin...

Terkejar dengn tempahan yg tibe2 jadi byk..Alhamdulillah...kemahiranku memberi rezeki..amin..

Sesungguhnye aku keletihan... Ya Allah kau permudahkanlah segalanya..aminn...

posted from Bloggeroid

Monday, 17 December 2012

K.I.M

Assalam..
Smlm ade gathering utk kali kedua.gathering ape tu???hehe..kumpulan ibu mnyusu la.aku kan ade group kumpulan ibu menyusukan..haha..best sgt.1st time wat dpt jmpe kejap2 je sbb wat mlm sekali ngn ade kenduri aqiqah ank group kiteorg.so wat kt umh die la. Kali kedua wat kat kl festival mall.wat siang hari n mkn kat sakura cristall.sdap2.tapi yg tak syoknye ade yg tak dpt join sbb ade komitmen lain.takpe pasni leh wat n jmpe lg.
Pas dah mkn2 sume kiteorg tukar2 hadiah plak.pastu amik gambar n bersurai.kami g karok dlu la lame tak g.kiman n yana ade sekali.karok selama 1 jam.bes je dgr kimi nyanyi..rase seperti di alam percintaan..hehe..kimi nyanyi lgu anuar zain n lain2 lgu..dah abis karok masing2 balik..otw balik kimi tanye sonok/happy tak hari ni?aku jawab sonok3 happy3..hehe..kimi kate die suke dpt bwk aku jumpe kwn2 sbb sian tgk bini die terperap je kt umh.thank u so much syg sbb fhm n join sekali..die kata jd suami isteri ni kne la tolak ansur takkan isteri je nak kne dgr ckp suami.suami pun kne dgr ckp isteri.best3..rase dihargai sgt2..syg abg sepenuh hati!!
Yg bestnye kimi dpt sesuaikan dri ngn husben2 kum.ibu.myusukn.yeyyyy..thank u syg..hah pasal hadiah yg kami tukar2 tu aku dpt shawl halfmoon..yey.thank su.su dpt aku punye tdg gak.hihi..ok la arini nak g klinik bwk kica checkup pastu g kedai jait amik bju yg berbaki lg 8 utk disiapkan.Alhamdulillah rezeki..bye.muah3

Mood:happy happy happy ♥♥♥

posted from Bloggeroid

Thursday, 13 December 2012

Suami isteri dan anak

Assalam.slamat pg..sambil bg ank susu sambil membuat krgn..hehe.td dpt jait ckit tibe2 je dgr org panggil abaaa abaaa..sikecil ucuk acam tu la yg pnggl sape lg..hihi.ngn rambut kmbg die tu nmpk mummy trus je ngs sbb mummy dengki wat lmbt2 bg nenen..hehehe..mnje btol!
Ok dah 2 3 hr ni mmg sesangat la bz sbb dah ade ketetapan utk dri yg malas ni kne rajin menjait.Alhamdulillah diberi kepercayaan utk jait bju dr sebuah kedai.rezeki yg tak dsngka.kimi sgt2 la menyokong.sekurangnya dgn tenaga yg aku ade dpt tmbh pendapatan keluarga.sblm ni jait jugak tapi suke wat last minute..ibu n mama pesan jgn wat kje last minute.tak baik.ok!sy janji.dlu slalu wat alasan qisya xleh jauh n renggang padahal bdk kecik tu bkn tau ape..cian die jd mangse.hehe..sebagai mak yg sepenuhnya berada kt umh ni kne manage mase btl2 sbb kite yg kawal masa bkn masa yg kawal kite.dan sgt2 beruntung sbb dpt tgk n jage anak sendri.cube bygkan isteri yg bekerja dah la kne antr ank kt org lain utk dijaga pastu tak dpt tgk plak ank kite wat n blaja ape2.yg dpt bile abis waktu bekerja tu pun anak dah letih n tunggu masa nak tdur je kan.aku kne bersyukur sbb kimi tak bg aku kerja..tq sayang bg peluang ayg jage ank kite n wat keje kt umah..kimi slalu ckp *jgn pk ayg dok umh tak kje tau syg.. sape kata ayg tak keje?jaitan tu kan satu pekerjaan cumenya buat kt umh.*sejuk je hati dgr suami ckp cmtu kan..hehe..aku tau aku bkn surirumah berijazah mcm org lain tapi aku surirumah berkemahiran..waahahahaha..poyo je...eh btol ape..tak fhm setengah surirumah yg dok melopong tak watpe.ngadap anak je ke??masak basuh ngemas mmg la kne wat..bnde tu sume aku wat jugak tmbh lagi ngn jaitan n jage anak..kimi tlg ape yg patut.perlu ke suami wat kje rumah jugak?perlu tapi time die btol2 dah ckup rht atau time cuti.klu nak suh die wat kje time balik dr keje ya Allah takkan sanggup aku nak suh laki aku wat sume tu sbb die kuar cr rezeki bkn goyang kaki.alasan pnt jage anak tu xleh pakai sbnrnye..ibu aku dlu anak 8 kot..ayh kje siang n mlm cr duit utk keluarga.mmg takde la nk tolong.kenapa ibu smpt wat kje sume n siap amik tmphn jait jugak mcm aku.so aku xleh bg alasan yg sblm2 ni aku bg..hehe..contoh terdekat ade dah cume kne istiqomah..ok dah abis bebel..pasni aku akn cerita hdup bersederhana plak.jeng jeng jeng...bye..wassalam...

posted from Bloggeroid

Tuesday, 11 December 2012

Alhamdulillah rezeki

Tgh lam sibuk2 melayan tetamu yg dtg rumah sambil bercuti ngan family rezeki tetap ade sejak aku menceburi bdg jahitan ni.Alhamdulillah syukur padamu ya Allah..tak pernah putus rezeki yg kau kurniakan pada kami sekeluarga..smg berterusan sampai bila2 amin ya Allah..

Yg paling bes bln 12 ni adalah cuti sek.mil pil n adk bradik lain belah suamiku adlh guru.ofcoz la jalan2 bile time cuti.so trn umah kami n kbtln besday nu'man ank susuan a.k.a ank sedara ksygn.kami pun trn kuantan.g kuantan smpt lg jalan ke rmh membe sek rendah n sekampung.pas abis berjalan di kuantan n balik kl sprti biase.jalan lg dan lagi..kje jalan je la.plg bes g icity.mmm.. dlu mule2 g sane ade lampu2 je skrg dah byk sgt perubahan siap ade taman tema air lg.pastu esoknue g GM plak.pusat borong mcm2 brg utk sape2 yg beniaga.yg bestnye ade jual runcit n klu beli 3 brg leh dpt hrge borong.

Ok pnt jalan2 mil a.k.a mama stay lg umh kami.syok sgt sbb ade teman kt umh.sape kata mak mentua grg?takde istilah tu lam hdup aku.aku anggap mil n pil mcm mak n bapak kndung sendri.ibu slalu pesan cmtu kt sume anak2 die.ibu jauh n bile mama dtg terubat rindu kt ibu sbb mama sama je mcm ibu..tlg masak tlg sgala mcm kt umh sampai aku rase ya allah malunye.tapi mama fhm aku ade kje nak kne buat iaitu siapkan tempahan jahitan.byk baju mama lum siap.inshaaAllah sblm naik sek nnt aku siapkan semuanya..aku janji.

Pas kimi naik kje kami tak jalan kemana dah.. tapi mama plak tak sht.kesian sgt n kami bwk g klinik.pas g klinik g nagoya cari kain pastu g tesco plak cr brg dapur.pastu ari sabtu tgk wayang.esoknye mama balik n dpt siapkan jubah k.long kimi je n repair bju mama..huu.sedih gle sbb rase puas sgt dpt spend masa ngn mama n sedih bile nak pisah..yg paling sedih bile qisya takmo lepas mamatok die balik.sampai ggt bahu mummy sendri..waaa..mama pun mmg ngs la sbb sblm balik aku salam n peluk die.stat tu la kami sedih tp sblm tu aku dah sedih dah tapi tahan je last2 meleleh gak airmata..pas dah gerak pujuk qisya ngn nenen n tertdo sampai daddy balik.

Mase ari sbtu tu dpt call dr no yg tak dknali.sbnrnye tak save no tu tp pnh la berbalas2 msg.membe knl kt fb n sama mcm aku gak jahit..die offer aku jht bju dr kedai die.takkan nak tolak rezeki kan.plan nak jmpe dkt area mutiara damansara tapi tak jadik.last2 die dtg umh. Mule2 nak test je jait bju die tapi tkr plan n die bg terus bju customer.Alhamdulillah rase dihargai sbb die puji jaitan aku cntik.bg terus 2 psg n nak ari selasa.haha..arini la kan aku dok sebok update blog bju tak siap lg.hihi..tapi aku bersyukur n aku kne berubah dr malas2 wat kje n kne maintain la sbb inilah pekerjaan tetap aku utk bantu suami n anak2.kimi sgt2 menyokong dr awal kami kenal sampai la skrg.klu tak watpe die pilih aku kan.syg sgt ahmad hakimin sbb fhm n terima aku seadanya walaupun aku tukang jahit je.
Mmg penat jahit ni sbb byk gune tenaga tapi dah ditentukan punca rezeki yg Allah nak bg pd aku adlah menjahit.syukur ya Allah.akan aku gunekan kemahiran ni sampai aku tutup mata..qisya pun nak masuk 2 tahun.masih mnyusu bdn.tp skrg die fhm dah mummy die punye kerja.biasela bgn 2 3 kali nak nenen time aku jahit sampai pg tu dah jd pkr normal.aku kne kuat smgt n rajin utk bantu suami n anak2.pas siap 2 psg ni bos nak bg 5 psg lg.Alhamdulillah..rezeki kan.
Ok dah2 la iqa bebel g smbg kje..haha.tak lupe jugak tmphn aku sendri kne la siapkan..yehhh..aku boleh..ya Allah kau permudahkan lah ya Allah.limpahkan kepadaku segala yg engkau telah limpahkan kepada hamba2mu yg soleh solehah.aminnnn...

posted from Bloggeroid

Friday, 7 December 2012

4 bulan lg...

qisya nur arissa is now 1 year, 8 months, 6 days, 5 hours and 21 minutes old! - #Baby Weeks http://bit.ly/kkUl0K

posted from Bloggeroid