Wednesday, 31 October 2012

Pulang ke bandar

Assalam..
Setelah sebulan berulang alik ke kg halaman atas urusan majlis kawen2 sepupu n kembar tersayang serta hari raya aidiladha di johorrr maka sampailah masa utk pulang ke rumah sendri. Semalam salam ibu rase sebakkkk sgt..hmm..sedihnye bile teringat.yela mule2 dok umh ibu sebulan kan pastu selang seminggu balik pastu 2 mnggu balik lg pastu semnggu lg balik..pasni bulan feb lah baru dapat balik sbb kenduri besar majlis kawen ank mak itam a.k.a adik ibu n makcik kesayanganku...takpela.semoga Allah panjangkan umur serta kesihatan kami sekeluarga n dapat jumpe berkumpul sama2 mngeratkan lagi hbgn persaudaraan...insyaAllah..amin ya Allah..

Gerak dari felda sg.mas lam kul 11.30.janji suamiku yayang tu kul 9 tapiii die yg bgn lambat..hehe..so dapatlah siapkan bju membe.Alhamdulillah.ibu siap masakkan siakap 3 rasa n bawak bekal lagi.demi anak yg jauh merantau kan.thank u ibu tak terbalas rasanya pengorbanan ibu.mlm tu ila msg suh singgah umah.naaak sgt pegi tapi yayang3 takmo..sedih sgt.ila plak touchingggg, jadinye sebagai kembo die aku pun jadi la touching jugak.sedeyyy..yela kimi cuti sampai selasa die balik skudai ari sabtu.dpt jumpe kejap je la kan.aku tau die rindu kica n keletah kica tapi cmne kan.mcm tu la bile masing2 dah ade suami kne la ikot ckp suami.smg kami jadi isteri solehah.aminnnn..

Dlm perjalanan balik tu aku tdo je.hihi..teruk kan tak teman yayang3 drive sensorang.ngantuk sgt sbb tdo lmbt kan.lam kul 3 lebih sampai dah seremban n janji ngn yana n kiman jumpe kat shah alam je sbb diorg stay umah kami.yey..kimi n kiman ade perjumpaan besar persatuan pe tah..haha.sbnrnye kimi tu rindu kat kembo die sbb tu la nak cepat balik.ye aku fhm sbb aku kembo jugak.lame dah diorg tak jumpe tapi takla lame sgt.last jumpe raya.tapi naluri seorng kembar kan.faham sgt rindu tapi tanak cakap.lelaki kan.hihi..jalan2 jap kt plaza alam sentral shah alam cuci mata je pastu balik.Alhamdulillah selamat sampai umah..mkn mlm bekalan yg ibu bawak.. aku mkn ngn yana sbb yg hok laki2 dok ngeteh 3beradik.hehe..yana puji ibu masak sedappp sbb die rase loya sblm tu..pas mkn terus hlg loya.air tgn ibu kan..ohhh xleh tingat ibu mesti jadi rinduuu sgt...hukhuk..
Okeylah nnt sambung lagi k.babai...
Assalam...

posted from Bloggeroid

Monday, 29 October 2012

Urut...

Assalam...

Plan nak urut dari pas bln pose sbb bdn letih gle tak tdo sbb menjahit.sape kata jahit tak penat.kite gune sepenuh tenaga dari start memotong sampailah mencantum.sampai tak tdo mlm dibuatnya sbb nak siapkan tempahan.Alhamdulillah rezeki dr menjahit tak penah berhenti.syukur ya Allah.tapi maaf pd yg lmbt sy siapkan tempahan ye.hukhuk.berkejar ngn sikecilku klu daku nak 'merempit'.. Tu yg berjaga mlm sbb siang hari lyn die..
Ok skang pun masih lagi kat kg.esok bru balik sg buloh.japg nak siapkan bju kawanku yg sgt2 la sbr menunggu bju die siap..hihi..nasib baik la ry 1st dpt siap sepasang.japg nak siapkan lagi sepasang.qisya ikot nenek ngajar mengaji anak cucu jiran tetangga kt cni.syok la die ramai kawan..
Ok cite pasal urut, pg td baruuuu la dpt g berurut.sbb bile nak balik kg aritu tibe2 kne kencing tak lawas...sakit wooo...nak kncg tak puas. Bile bc n cari info pasal kencing tak lawas ni ade berkaitan ngn peranakan turun atau beralih. Bile tanye kwn2 pun sama.pastu g la berurut n mmg btl pun peranakan beralih belah kanan.mgkin sbb dukung qisya n lupe kot ade angkat bnde berat.so td dapat la wat sengkak perut n urut satu bdn..lega..klu dapat urut lagi sekali sedap sgt..tapi takpela ni pun dah meredakan ckit sakit tu..Alhamdulillah....pas berurut pegi bandar jap ikot yayang sy g byr duit umh n kete..qisya tdo je sepnjg jalan.ngntuk sgt..sblm balik g beli pizza.yey.nyum3.sampai umh qisya bgn n makan sama2.
Ok nak start wat kje dah..nasib baik umh ibu ade mesin..thank u ibu...hee..muah...babai

posted from Bloggeroid

Sunday, 28 October 2012

Tdo buai..

Daddy tlg buaikan



Tdo dgn lena


posted from Bloggeroid

Xleh tdo...

Assalam...
Rajin kan skrg update.ngeh3..biarla sbb leh jadikan kngn n igt sampai bile2..hihi
Ok skrg tgh menenenkan qisyaku manje.arini die tdo kul 11 tau..bagus kan bdk ni sbb satu hari main je ngn sepupu2 die..pastu gurau2 ngn atuk ngn nenek.sume org dok geram ngan keletah die tapiiii tak tahan dengan jeritan die..haha..anakku kuat jerit tau!klu die jerit sume org jadi bingit sbb sore die amatlah nyaring.kihkih
Dari kul 11 sampai lah kul 1.35 am qisya tdo lnsg tak gerak.pnt sgt la tu main je.ptg2 td dpt jalan2 kt luar rumah kan sbb tgk mama ila balik.mcm tak sgke plak ila dah kawen.biase kan kiteorg tdo sama2..ni die dah tdo ngn laki die.hehe..org dah ade laki.ok sambung pasal kicaa.pas mami masuk kelambu ni baru die gerak ckit.pastu tibe2 je panggil aamii aamiii aaaamiiii..besnye ank tdo tapi mulut sebut aaaami.maknenye lam tdo die, mesti die igt kite kan..??sambil tu mulut cari nenen..lagi la beronok ronok..hihi
Sejak dah pandai cakap ni mcm2 nak sebut.pandai mendengar arahan n buat pastu siap cakap 'acihhh' maksudnye terima kasih..hehe..nenek dok puji qisya mcm bdk besar umur 2 tahun padahal kecik lg..hihi.
Okeh daddy dah masuk kelambuu..esok sambung ye.nanite...jap2..qisya tdo atas lengan mami..daddy ckp 'alaa manjenye tdo atas lengan mami nii'..hihi..bes kan????...babaiii

posted from Bloggeroid

Saturday, 27 October 2012

Testing lg

Mandi laut




posted from Bloggeroid

Raya aidiladha

Assalam.kami sampai pg raya kul 5.30 a.m.hehe..cian suamiku kepenatan.pas sembang2 n smbhyg subuh trus hentam tdo sampai la pg.kawanku dtg nak amik baju.ya allah bju tak siap!!cian die.nasib baik la bwk kain2 tu sume utk sambung jait kt umh ibu n ptg raya tu siap trus anto g umh membe.huuu.alhamdulillah
Pas dah kepenatan pulun jait kami siap2 g pantai.tanjung balau je.ramai gle manusia.kica excited gle dapat main air.yela biase mami layan die mandi lam besen kecik je kan..kali ni dapat main air seluas lautan.subhanallah..dapat jugak anakku menikmati kebesaran Allah...dady layan kica main air pastu mami pun main gak cecah2 kaki kt air sbb air tgh pasang.hihi.kica sampai tanak naik syok main air.pas siap mandi sume trus balik sbb kami g pun da lewat.
Mlm plak main mercun beramai ramai.kica cam biase tak pnh tgk n dgr depan2.so mlm td cam terkejut bile mercun meletup..hihi..kelako je
Apepun raya haji disambut sederhana.mknn byk sbb adat kunjung mngunjung ni mmg diamalkan lg tiap kali raya puasa n haji kt johor.mcm2 mknn ade ayam kicap, dgg rendang, ketupat, sambal kacang, syur lodeh, sambal goreng, dan paling bes ibu buat mee rebus..sedapp sgt sampai tak ckup kuah n arini wat lg.huhu.smlm ibu wat rendang sedap kesukaan kami adik bradik 3 kilo tau.mlm dah abis.arini wat lg sbb murah rezeki dpt dgg korban byk sgt.nyum3. Dan atas permintaan suami tersayang nak dgg goreng so kne la kol mak mentuaku mintak resepi.okeh.nak wat daging goreng sbb ibu pun nak rase.sblm ni wat tak jadik je.haha..
Selamat Hari Raya Aidiladha dari kami sekeluarga..

posted from Bloggeroid

Wednesday, 24 October 2012

Qisya 1thn 6bln

Assalam...
Besar dah anak kami.makin bijak n semestinya sgt manja.klu nak ape2 mesti sebut amiii amii amiii..taktau la maksud 'amik' ke 'nak' ke tapi byk dah perkataan yg jelas bile disebut.bile suh sebut susu mami sedap jadi 'tutu amii dapp'..hihi..comel je sebut.paling excited bile dgr lagu ape2 kt tv ke kat radio ke hp ke o ipad daddy die cnfm die akan ikut siap dgn gaya ok.melayan die seharian rase sekejap je masa.sampai kje sendri tak buat..hihi.makin besar makin la kuat ngempeng.selera dah mkn n pandai telan sbb slalu die akan kemam mknn tu then luahkan balik.mcm daddy die mase kecik2.perangai ank ade gak ngikut bapaknye ye..huhu.yg penting ikot yg baik2 je.insyaAllah..

Klu nak mandi standby dah bukak bju n letak kat bakul bju kotor.bukak pampers n buang lam tong sampah.sekali je ajar dah pandai wat.upahnye mami layan qisya mandi buih.yey..excited dpt masuk besen kecik die tu..haha.yg paling kelako arini pas mandi n siapkan die pki bju turn mami nak pki bju n suh die amikkan bra.memula ckp die tak faham.last2 kata kat die 'qisya amikkan t***k mami'.trus je amik bra tu n bg kat mami.alahai anakku klu nampak nenen je huuuu laju je ngap2.nak tdo mesti nak baring kat lengan.suh die peluk lekas2 tgn die pgg pinggang kite.ya Allah mcm ni rupenye bile jadi seorng ibu.syukur Alhamdulillah diberi peluang yg tak ternilai..

Ok sambung lain kali ye.hehe..bye.assalam..