Wednesday, 31 October 2012

Pulang ke bandar

Assalam..
Setelah sebulan berulang alik ke kg halaman atas urusan majlis kawen2 sepupu n kembar tersayang serta hari raya aidiladha di johorrr maka sampailah masa utk pulang ke rumah sendri. Semalam salam ibu rase sebakkkk sgt..hmm..sedihnye bile teringat.yela mule2 dok umh ibu sebulan kan pastu selang seminggu balik pastu 2 mnggu balik lg pastu semnggu lg balik..pasni bulan feb lah baru dapat balik sbb kenduri besar majlis kawen ank mak itam a.k.a adik ibu n makcik kesayanganku...takpela.semoga Allah panjangkan umur serta kesihatan kami sekeluarga n dapat jumpe berkumpul sama2 mngeratkan lagi hbgn persaudaraan...insyaAllah..amin ya Allah..

Gerak dari felda sg.mas lam kul 11.30.janji suamiku yayang tu kul 9 tapiii die yg bgn lambat..hehe..so dapatlah siapkan bju membe.Alhamdulillah.ibu siap masakkan siakap 3 rasa n bawak bekal lagi.demi anak yg jauh merantau kan.thank u ibu tak terbalas rasanya pengorbanan ibu.mlm tu ila msg suh singgah umah.naaak sgt pegi tapi yayang3 takmo..sedih sgt.ila plak touchingggg, jadinye sebagai kembo die aku pun jadi la touching jugak.sedeyyy..yela kimi cuti sampai selasa die balik skudai ari sabtu.dpt jumpe kejap je la kan.aku tau die rindu kica n keletah kica tapi cmne kan.mcm tu la bile masing2 dah ade suami kne la ikot ckp suami.smg kami jadi isteri solehah.aminnnn..

Dlm perjalanan balik tu aku tdo je.hihi..teruk kan tak teman yayang3 drive sensorang.ngantuk sgt sbb tdo lmbt kan.lam kul 3 lebih sampai dah seremban n janji ngn yana n kiman jumpe kat shah alam je sbb diorg stay umah kami.yey..kimi n kiman ade perjumpaan besar persatuan pe tah..haha.sbnrnye kimi tu rindu kat kembo die sbb tu la nak cepat balik.ye aku fhm sbb aku kembo jugak.lame dah diorg tak jumpe tapi takla lame sgt.last jumpe raya.tapi naluri seorng kembar kan.faham sgt rindu tapi tanak cakap.lelaki kan.hihi..jalan2 jap kt plaza alam sentral shah alam cuci mata je pastu balik.Alhamdulillah selamat sampai umah..mkn mlm bekalan yg ibu bawak.. aku mkn ngn yana sbb yg hok laki2 dok ngeteh 3beradik.hehe..yana puji ibu masak sedappp sbb die rase loya sblm tu..pas mkn terus hlg loya.air tgn ibu kan..ohhh xleh tingat ibu mesti jadi rinduuu sgt...hukhuk..
Okeylah nnt sambung lagi k.babai...
Assalam...

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment