Thursday, 29 November 2012

Saturday, 24 November 2012

Jahit jahit jahit

Assalam.
Mlm ni tak tdo sbb dah berhari hari rehat dr menjahit kan.start smlm sbnrnye stay up tapi lewat n anakkuqisyamanje yg comel lote tu cari nenen abis ngn mummy die hanyuttt (alasan la ko ika hahahaha)..
Sbnrnye ade tmphn nak kne siap bln 12 ni.tapiii gatai nak wat bnde lain gak.wat baju sendri.motif sbnr nak amik mood utk jait tempahan org sbnrnye.kire ok la kan.ptt takyah amik mood dah ika oi.siapkan jelah tempahan org tu...hehehe..ok la nak wat kje dah..
Ya ALLAH kau permudahkan lah ya ALLAH..amin...

posted from Bloggeroid

Thursday, 8 November 2012

Hijrah dan masehi

Assalam.
Sblm terlupa nak igtkan smula tarikh lahir anakku syg Qisya Nur Arissa Ahmad Hakimin dlm bulan hijrah n masehi..tarikh tu jatuh pd hari jumaat. Qisya lahir hari jumaat 27 rabiulakhir 1432 bersamaan 1 april 2011. Alhamdulillah syukur.. Anugerah tak ternilai yg dikurniakan pd kami suami isteri..smg dpt kami jage amanah dr Allah swt ni dgn baik dan menjadi anak yg solehah,hormat org tua,bijak tutur kata,pelajaran,kerjaya,agama yg paling penting dan sentiasa menjadikan solat n alquran amalan penting dalam hdup dan berjaya dunia dan akhirat dan mendoakan ibu n ayahnya.. insyaAllah...amin ya Allah...
Wassalam...

posted from Bloggeroid

Thursday, 1 November 2012

Semalam dan hari ini

Assalam...

Hai..sakit kepala n ngntuk..huuu..sambil2 tdokan qisya update jap lee..ok semalam en2 suami g 'perjumpaan' persatuan diorg kan.so kami puan2 isteri dok umh ditemani anak2 n adik ipar.plan mcm nak kuar tapi taktau nak handle 2 bdk tecik ni lam kete nnt cmne sbbnye takde carseat.so tibe2 adik ipar offer nak bwk kami kuar sbb die pun mule2 nak p keje tapi tak jadik.tak berhenti kot bunyi fon n seharian kami dgr perbualan tu gune bahase jepun.bes tu..hihi.ano ano ano jela yg aku phm..haha..dah siap2 n gerak kuar en2 suami pun kol n bgtau diorg dah abis 'perjumpaan' n janji jumpe kt the curve.yey..lame dah tak g.klu nak tau, punye la smgt en2 suami ni nak g 'perjumpaan' diorg kul 6 pg dah gerak dr umh ok!excited!!!hihi
Sampai the curve masing2 lapaaa...kami mkn kt ikea.yey..selama ni org dok sebut meatball ikea sedap2 tapi aku tak pnh g pun mkn ctu dann semalam dapat la mkn.nyum3..dap tau..adik ipar belanja la sape lg kan.kui3..pastu round2 ikea sambil berangan je ok..n qisya ngtk dah time tu pastu terus tertdo dibahu ibu tersayang..oh sungguh indah saat tu kan.atas simpati si bapa tgk si ibu cm tak larat nak dukung konon nak la ganti dukung anak tapi si anak takmo n bgn terus ngs sbb baru sgt terlelapnye tu yg ngamuk teruss n jerit siap bergema okeh.takde pilihan kami pun stay lam kete jap bg si anak susu cap gantung.hehe.main2 je plak tu nenen.pas dah ok turun balik n dapat la beli sandle baruuu..best3..
Dah pnt terus gerak balik n mkn mlm kt umh tapi mknn beli je la.hehe..esok pg bgn anto suami g keje kat dpn pntu je...kui3.pastu dah agak tgh hari kiman n yana nak gerak balik n mkn tgh hari ngn aku pastu diorg plan nak g gm klang dulu dannnn tibe2 mereka itu telah mengajak aku sekali g gm klang.huhu...jalan lagi!!sonok3.sampai gm mkn dlu baru round.g bgnn baru sgt byk pilihan.dapat la beli baju anak dara ku ini.kiman n yana cari stok utk bisnes diorg..jual brg2 baby..abis round kami gerak balik..nak sampai umh agak lama sbb kiman sesat walaupun gune waze ok.kui3.yayang3 ku pun nak gerak balik dr tmpt kje so jumpe kt umh jela.sbnrnye kiman tu tak puas lg jumpe kembo die tu yg cam lmbt2 je nak balik..haha.
Pas magrib en2 suami g beli mknn n pas mkn tadi baru kiman n yana gerak balik kuantan..mnggu depan jumpe lagi sbb nak balik kg kat kelantan plak..okeh.babaiiiii...sekian utk semalam dan hari ini...

posted from Bloggeroid