Monday, 31 October 2011

deepavali..

salam...

cite dh lame tp bru nak update sbb bz..bz jage anak,manage umh,suami,anak n my keje yg takkan stop iaitu jahit la ape lg..alhamdulillah Allah sentiase memberi rezeki pada hambe yg sentiase mengingatiNya n sentiasa mendoakan ibu bapa mereka..amin..

minggu lepas my FIL n MIL trn sini sbb cuti deepavali sambil nak tgk cucu die yg dah sgt2 rajin nak wat ape2 skrg..sume bnde lah die nak wat..dah pandai nak memapah n berdiri dah..sume skil die dah tunjuk kat mamatok n papatok die..qisya syg..jd gudgel ye syg mommy ni..mama papa sampai jumaat mlm kul 10 lebih..esok nye kami g jalan2 kat one utama..papa beli ipad2..canggih sungguh la pak mentuaku..hehe..pastu p mkn kat restoran sari ratu kota damansara siap jmpe fahrin ahmad! n p giant dkt2 ctu n siap p umh sepupu mama tmpg smbhyg..pastu last destinasi uptown kota damansara..seharian berjalan sabtu tu so ahad berehat kat umah n abiskan jahitan tempahan dr kawan mama n baju mama n k.long..kerja keras sampai masak pun mak mentua yg tolong..malu sgt..huhu..siap tlg jahit plak tu..huhu..thank u mama..

hari isnin kimi cuti n jalan lg..yey..tmpt first kami pg ofcoz la SOGO..sbb papa sgt suke pg situ..mama dpt hadiah besday dr papa awal dr date.hehe.sonok sgt.mkn popia basah yg sgt sedap..feberet mama ble dtg sogo n aku pun sgt suke sbb popia tu sedap!kimi shopping gle2 kat sogo..cian die mase raye aritu tak smpt nak shopping..beli baju tshirt n kemeja..beli time sale je la sbb murah kan n beli baju untuk my gurgirl muk2 tu la..hehe..dah pnt kat sogo kami p jalan tar..g ctu xtau nak cr ape sbb byk sgt pilihan..aku sempat beli kain ela hadiah untuk mama..papa g cr baju melayu..kimi sgt2 letih sbb die yg dukung kica..hehe..budak 8 kilo lebih tu mmg dah muk3 dah..sgt terase bile didukung..pas p jalan tar p sacc mall kat shah alam.saje jalan2 n dinner kat ctu pastu p plaza alam sentral plak..byk tmpt kan pg..sgt2 la bes..sampai umh sume dah lembik la..kepenatan..

esoknye aku sambung balik jhtn n tak p mane tp mlm tu mama papa kuar dinner ngn adik..kimi pun dah start keje tp mlm tu kimi balik awal sbb my baby qisya tembam tu demam..sgt panas bdn die..bg ubat then die tdo tp merengek jugak la..n yg paling best sekali my besfren dtg!sape lg klu bkn biras i..yana n kiman dtg n dpt la jumpe mama n papa..walaupun tgh sarat tp tetap dtg gak..thank u yana...bes gle ramai org kat umh..yelah slalu bertiga je kan..esoknye mama papa nak balik dah..alhamdulillah sgale tmphn siap n mama papa gerak balik lam kul 2lebih..yana n kiman stay kat umh lg mlm tu..hehe..bes sgt2.. n mlm tu kami dinner kat pizza hut bersame2..
esoknya yana n kiman balik dah..abis dah raye deepavali...hehe..

sekian dulu..wassalam..

Friday, 21 October 2011

cptnye die membesar

salam...lame dah tak update...bz la knn2..huhu..cpt btol mase skrg..my lil gegurl pun dah 6 bln stgh..mcm2 dah die nak wat..sgt hepy tgk die membesar n sedih jek ble pk sbb mcm bru smlm die lahir..qisya syg..mommy n daddy sentiasa doakn kica jd ank yg baik,hormat org tua,blaja pandai sampai berjaya n dpt keje yg bgus n sentiasa doakn mommy n daddy ye syg..

5bln aritu berat 7.3 kilo..6bln berat 8.2 kilo!huhu...skrg dah start mkn..tp kdg2 tanak mkn nk nenen je..kesedapan la tu..sbb mls nk mkn..nurse ade bgtau ade stgh baby ni ble die rase menyusu lg best n mkn tak best so die lebih pd menyusu je...haih...sedap ye kica nenen mommy...hehe

n skrg dah pandai mcm2..bru aritu nk blaja duduk..siap posing2 klu nk amek gambo die then skrg nak berdiri dah!oh...awk tu duduk pun senget lg syg berangn dah nk diri ye..hehe..klu nak nenen pantang nampak je terus terkam!pastu menonggeng time nyusu...haih..huhu..gelojoh..td ibu col la borak pasal kica then tanye die ' bu bdk kecik ni klu nenen suke menonggeng n terkam ke?ibu kate mcm2 gaye nnti die wat...yg geli hati tu ibu kate aku dulu pun cmtu pntg nmpk trus terkam...oh ank aku ikut perangai mak die rupenye...huhu

k la..nnt smbung lg...bye..



~