Wednesday, 28 March 2012

periuk kukus wat pekasam????

assalam...

hari ni nak cite pasal periuk dan lain-lain...bes jgk lyn blog ni kan?mcm berangan n ckp sorang2..hihi..kica tdo blh la lyn..ble nak jahit ni iqaaaa...haih..aptb..jgn melalut panjang sgt!

ok!awal tahun aritu ade dpt tmphn apam+jahitan..Alhamdulillah rezeki.. oleh kerana periuk apam yg ade kt umah ni kecik saje so kne la pnjam yg besor sikit.mule2 kiman n yana nak bg periuk diorg je sbb diorang bisnes apam besor-besoran.pastu terlupe sudah..huhu.takpela. tempahan awal 200 biji pastu cstmr mntak tambah 100 biji so total 300.nasib baik la dpt siapkn n pnjam periuk kukus makcikku yg tak berapa besor(besor sikit je dr periuk kami) dan seperti biase mylove cayang cayang ku tlg.thank u ye sygku..pastu setel sume dah pada awal thn..

mase wat apam tu time balik jhr so angkut segala barang ngn periuk2 bwk balik jhr n pas siap angkut semula bwk balik sini. jalan sakan ye periuk?hehe. sampailah kami pindah awal bln march tak pulang2 periuk tu n smlm bru berkesempatan nak g umh makcikku sbb dah lame tak pg n nak pulang sekali periuk. ble call makcikku bgtau nak dtg sempat plak die tanye 'periuk kukus saya mane?nak wat pekasam?' hihihi.. apela makcik aku sorang ni.blh plak tanye cmtu.kbtln kimi cuti plak smlm n janji nak kuar ptg die hentam tdo sampai la sedar je dah kul 6.30.. saje tnk kacau die tdo sbb bln ni mmg bz dan smlm bru btol2 die dapat rehat..lgpun die tak sihat..cian sayangku..

Pastu aku siapkan kemas2 sume n letak periuk tu btl2 depan pintu takot terlupe. mase tgh2 siap nak kuar ade bgtau kimi suh masukkan periuk lam kete n rasenye die dgr n aku yg kunci pntu sbb last kuar. gerak p umh makcik n snggah la kdai pg beli kek sbb takkan nak pulang brg org tak bg ape2 kan..pas beli kami gerak trus tak sampai 20minit pun prjlnn kami sampai pastu suh kimi bwk kuar periuk.die boleh plak terkejut n kata
mylove: igt ayg bwk dah kan kat dpn pntu je kan td?
ayg: la.. mane ade. ayg suh abg bwk masuk kete adela.abg tak igt ke?
mylove: mane ade yang. abg igt ayg dah amik..takpela abg balik jap amik ( ayt nak cover takot bergaduh.hukhuk)
ayg:takpela sayang..esok je la kite hntr dah sampai pun umh makcikku..

bile dah masuk umh makcik bgtau la periuk kukus tu mmg tertinggal.'hah!mmg sah nak wat pekasam la tu' hihihi. dok bebel sorang2. pastu borak2 n mcm biasela klu g umh makcikku yg sorang ni mesti dijamu mknn klu die pnt sekalipun mesti ade je mknn utk kami.hihi. kimi siap ckp 'abg cam kenyang la yang' tapi bile mkn mesti nak tambah sbb makcikku ni mmg sedap sgt die masak n skrg die dah start berniaga sarapan pagi.menu die simple je lempeng ngn roti jala.sedappp sgt tau..pas kekenyangn sambung borak n kimi ajak balik.n janji ngn makcikku esok dtg kedai pastu sarapan n bwk sekali periuk kukus tu.
sblm sampai umh ajak kimi g uptown kota damansara.hehe.sempat lg jalan.. padahal bkn nak cr apepun.last2 beli cd je.sampai umh excited nak tgk cite pastu yg wat kimi tak thn bengang gle slh satu cd yg kami beli tu just cover cd saje!moral jgn beli cd cetak rompak okey!nasib la kan. lyn cite sampai kul bpe tah n bgn pg td awal gak sbb jnji nak g sarapan kat kedai makcikku n kimi siap2 masuk periuk kukus lam kete sbb takot la lupeeee.hehe..akhirnye periuk itu sudah dipulangkan kepada tuannye.thank u ye makcikkuuu.
sekian dulu utk hr ni..

Tuesday, 27 March 2012

sonoknye bile jd malasss

assalam..
sonok kan bile jd malas?huhu...tp xleh lame2.byk keje tertangguh nnt.
tanak malas2 dah kene rajin...rajin...rajin..

ok arini bgn awal sbb kica mlm td sdh di setkn kt memory die bgn pg esok jgn ngs n jd gudgirl..Alhamdulillah misi berjaya!pastu die beyak,kacau daddy die tdo sbb arini daddy tak keje..kejut daddy n daddy mndikn kica.bile mylove ade dirumah kne la mnje2 ckit.so daddy la yg tlg mndikn kica pastu daddy smbg tdo balik.hehe.

bile dah bgn kene pk menu ape lak nak masak arini..oh start minggu ni kica dah selera semula nak mkn..bahagianya hdup ble tgk anak selera makan sbb mummy die dah rajin cr menu terbaru utk si kecil ni...pastu sgt aktif.nak tdo mlm punye la payah..takpela yg pntg mummy hepy sgt lyn kica.mcm2 bnde kica dah wat sejak nk ckup umur setahun ni.Alhamdulillah..syukur

ok sambung esok sbb japg nak kuar jln2.huhu