Monday, 15 August 2011

kica kica

Alhamdulillah kica dah membesar ngn sihat n sempurna..mummy n daddy syg kica sgt2..kica penawar hati kami tau syg..
arini kica gudgel tau sbb pas bgn pg kica main2 jap ngn mummy sampai la kica merengek tak selesa lum mandi..pastu pas mandikan kica trus je pengsan kene nenen power mummy..huhu.dr kul 11 sampai 3.30 kica tdo tanpe ngingau..biase tgh2 tdo tu kica mesti jerit merengek!..padahal mate pejam..dah la time cmtu muke kica comel..geram sgt mummy tgk muke kica!!
mase kica tdo tu mummy siapkn tmphn baju cstmr mummy..alhamdulillah siap dah..thank u kica sbb kica gudgel..
sejak kica dah 3 n 4bln lebih ni kica dah pandai niarap..tdo pun nak niarap je..dah la comel sgt!n arini kica da dpt akal baru!niarap sambil ligat untuk pusing n menjulur kedepan..pasni xleh la mummy letak kica tepi2 katil...ade jatuh ank akuuu!tp siang td pas kica bgn tdo je sore kica jd serak...tulaa..suke sgt jerit..gegirl xle jerit2 tau..huhu..kene jage adab sopan..malu2 gituu...hehe
mummy lum tdo lg ni sbb nak teruskn jht baju..sblum tdo td mummy n daddy borak2 pasal mase depan kica..nak kica jadi ape..mummy akn sentiase sokong kica lam ape jua pun bidang yg kica nak ceburi..tp yg kelakonye tu daddy kate nak kica jd dj radio..gaji mashukk wooo..huhu..apela daddy ni..hihi.ataupun majistret..hehe..atau doctor,arkitek,cikgu...sumelah mummy n daddy sebut..hehe..yg penting kica jadi ank yg baik,sentiase brpgg pade ajaran agama,jgn tggl solat bile dah pandai solat n sentiase ngaji..nnti daddy ajar kica ngaji ble kica dah besar....sore daddy sedap tau klu mengaji quran n nyanyi..klu kica jadi penyanyi cane la gaknye..hehehe
mummy sentiase doakn yg terbaik untuk kica..
td mase nak berbuka kica tak tdo..biasenye time tu kica tdo,so mummy kene la pgg kica sambil mamam..untuk kica mummy sanggup wat ape je syg..last2 nampak kica tak selesa letak kat tilam dpn tv..hehe..pas siap mkn tu mummy dok dpn tv pgg kica sementara daddy melepaskan hajat! igt daddy je rupenye kica pun same!siap teran2 lg..pas smbhyg magrib tu mummy bersihkn kica n nak tdokn..mate dah mamai dah tp still degil tanak tdo..sampai mummy yg tertdo..daddy p kedai cr brg dapur..pas daddy balik kica tnak tdo lg sampai la kul 11..barulah batery low..hehe..rasenye tiap2 mlm mcm tu..takpela..mummy tak pnh rase pnt untuk jage kica..mummy n daddy syg kica sgt..muah..muah..muah..tiap saat mummy rindu kica tau.. :-)

Friday, 12 August 2011

sayang

assalam..
tibe-tibe je nak jiwang2 mlm2..hehe..sbnrnye nak wat keje jap lg tp update blog jap sbb dah lame sgt kot tak update blog yg tak seberapa..huhu..minggu lepas balik perlis sbb tahun ni giliran saye beraye di johor!yey!..sonok sgt balik sbb mama masak mcm2 n dpt jumpe sume ipar duai n ank menakan..rindu sgt dah kat ayyan,along n ayih..3 hero yg sgt2 cerdik n tak lame lagi tmbh sorang lg hero, nuqman yg still lam perut mama die..hehe..qisya sorang je la gegurl..leh manje2 lebih cket..hihi
Alhamdulillah genap umur 27 thn sy tlh dikurniakan 2 insan yg sgt2 istimewa lam hidup..kimi n kica..dah ade family sendiri..susah sng pun kami same2 hadap..yaa.sgt beruntung dpt suami seperti kimi..die beri ape je yg sye nak..bg duduk lam umh yg selesa..walaupun die keje sorang tp kami still ckup makan n pakai..Alhamdulillah..syukur..kimi sayang..sy syg awk sgt2..awk nyawe saye n saye syg awk lebih dr nyawe sendiri...walaupun tu jwpn awk klu saye tanye awk..hihi..bkn tiru tau tp kite kan slalu bg jwpn yg same..ape2pun yg kite wat n pk mesti same..mcm smlm..tak larat dah nak masak tp masak gak untuk sahur..time berbuke suh kimi beli nasi ambeng(mknn org jawe)..kimi sanggup g seksyen 13 cr nasi ambeng sbb kat saujana utama takde..sblm balik tu die tanye nak ape2 lg tak..jwb tanak sbb tanak susahkn die pnt balik keje..tp lam hati ni nak air teh bunge..tah nape kemaruk gle kat air tu..klu boleh hari2 nak mnum..ble die smpi umh je tgk die bwk air teh bunge tu..hai..sejuk hati,jantung n sume2 la organ..hehe.siap ckp ngn bangge 'abg leh bc pkrn ayg'..hehe..thanks ye sayangku kimi..dr kapel smpi la da kawen n ade ank mesti ade je bnde same yg kami pk n nak wat..dulu mase kapel klu terase nak anto msg due2 anto serentak,skrg pun same!harap2 sampi ble2.. amin..
kica plak skrg sgt2 la manje..siang hari klu die dpt tdo lame sgt la beruntung..sbb dpt wat keje takyah stay up mlm2 mcm ni..huhu..tp takpela..demi ank ku sanggup berkorban ape je..kica jadi anak yg baik ye syg..mummy n daddy syg kica sgt2 tau..
kimi n kica tdo dah..kica tdo niarap sgt la comel!lam bulan pose ni plak kimi keje pg n sblm tdo kami tak pernah lupe untuk kiz n wish luv u..nak buat sampai ble2..so tak dpt la kimi teman wat keje mlm ni..
ya Allah berikanlah aku kesihatan yg baik untuk sentiase mngingatimu dan beribadat menyembahmu ya Allah serta menjage keluargeku n mencari rezeki untuk keluarge serta pnjgkanlah jodoh kami hingga ke syurgamu n lindungilah kuarge kami dr segale hasad dengki,maksiat dan segale kejahatan....amin ya Allah..

Monday, 1 August 2011

Ramadan Al-Mubarak

Alhamdulillah syukur pd Allah sbb diberi peluang untuk menunaikan kewajipan berpuasa di bulan yg mulia ni..sekejap jek mase skrg..thn ni tahun kedua smbut puasa bersame suami tercinta Kimi Arshad n our lil baby kica2 yg kuat ngempeng tu...hihi..Alhamdulillah jugak sbb dpt pose walau pun sdg membreastfeedkan si baby kica..mtk2 sebulan ni penuh..takyah susah2 ganti..cm tahun lepas tgh gle2 mabuk..ade pntg gak la sbb tak larat..mkn je kuar balik..
Teringat mase sek rendah dulu time bulan pose..bile waktu smbhyg je g surau,tak sbr nak amek air smbhyg sbb nak telan air sekali time berkumur.hehe.tah ade ape lam kolah surau tu pun taktau la bantai je la asal hilang dahage..pastu time cuti ade skali tu pas sahur dah smbhyg sume tdo balik..bgn dkt pukul 11.. tgk atas meja ada teko mase sahur pg td ibu wat air teh..jengah2 keliling tgk takde org trus togak je teko kat mulut amek ko habuk yg aku dpt..tula akibat bile curi2 mkn time bln pose..tp mase tu kecik lg kan..hehe..mntk2 kica tak ikot perangai mummy die ni..