Monday, 31 October 2011

deepavali..

salam...

cite dh lame tp bru nak update sbb bz..bz jage anak,manage umh,suami,anak n my keje yg takkan stop iaitu jahit la ape lg..alhamdulillah Allah sentiase memberi rezeki pada hambe yg sentiase mengingatiNya n sentiasa mendoakan ibu bapa mereka..amin..

minggu lepas my FIL n MIL trn sini sbb cuti deepavali sambil nak tgk cucu die yg dah sgt2 rajin nak wat ape2 skrg..sume bnde lah die nak wat..dah pandai nak memapah n berdiri dah..sume skil die dah tunjuk kat mamatok n papatok die..qisya syg..jd gudgel ye syg mommy ni..mama papa sampai jumaat mlm kul 10 lebih..esok nye kami g jalan2 kat one utama..papa beli ipad2..canggih sungguh la pak mentuaku..hehe..pastu p mkn kat restoran sari ratu kota damansara siap jmpe fahrin ahmad! n p giant dkt2 ctu n siap p umh sepupu mama tmpg smbhyg..pastu last destinasi uptown kota damansara..seharian berjalan sabtu tu so ahad berehat kat umah n abiskan jahitan tempahan dr kawan mama n baju mama n k.long..kerja keras sampai masak pun mak mentua yg tolong..malu sgt..huhu..siap tlg jahit plak tu..huhu..thank u mama..

hari isnin kimi cuti n jalan lg..yey..tmpt first kami pg ofcoz la SOGO..sbb papa sgt suke pg situ..mama dpt hadiah besday dr papa awal dr date.hehe.sonok sgt.mkn popia basah yg sgt sedap..feberet mama ble dtg sogo n aku pun sgt suke sbb popia tu sedap!kimi shopping gle2 kat sogo..cian die mase raye aritu tak smpt nak shopping..beli baju tshirt n kemeja..beli time sale je la sbb murah kan n beli baju untuk my gurgirl muk2 tu la..hehe..dah pnt kat sogo kami p jalan tar..g ctu xtau nak cr ape sbb byk sgt pilihan..aku sempat beli kain ela hadiah untuk mama..papa g cr baju melayu..kimi sgt2 letih sbb die yg dukung kica..hehe..budak 8 kilo lebih tu mmg dah muk3 dah..sgt terase bile didukung..pas p jalan tar p sacc mall kat shah alam.saje jalan2 n dinner kat ctu pastu p plaza alam sentral plak..byk tmpt kan pg..sgt2 la bes..sampai umh sume dah lembik la..kepenatan..

esoknye aku sambung balik jhtn n tak p mane tp mlm tu mama papa kuar dinner ngn adik..kimi pun dah start keje tp mlm tu kimi balik awal sbb my baby qisya tembam tu demam..sgt panas bdn die..bg ubat then die tdo tp merengek jugak la..n yg paling best sekali my besfren dtg!sape lg klu bkn biras i..yana n kiman dtg n dpt la jumpe mama n papa..walaupun tgh sarat tp tetap dtg gak..thank u yana...bes gle ramai org kat umh..yelah slalu bertiga je kan..esoknye mama papa nak balik dah..alhamdulillah sgale tmphn siap n mama papa gerak balik lam kul 2lebih..yana n kiman stay kat umh lg mlm tu..hehe..bes sgt2.. n mlm tu kami dinner kat pizza hut bersame2..
esoknya yana n kiman balik dah..abis dah raye deepavali...hehe..

sekian dulu..wassalam..

2 comments:

  1. eh, aku tak perasan ko update citer. hehehe... itu lah destinasi terakhir kami sebelum aku beranak ni. pas ni tgu baby besar sket la baru leh berjalan nmpknye. walaupun kejap, tapi mmg best dpt kumpul ramai2 ek. siap bakar2 mercun semua, cian kica demam. huhu

    love u babeh!

    ReplyDelete
  2. ble bkr mercun?nape aku takde mase bkr mercun tuuu..huk

    ReplyDelete