Tuesday, 11 December 2012

Alhamdulillah rezeki

Tgh lam sibuk2 melayan tetamu yg dtg rumah sambil bercuti ngan family rezeki tetap ade sejak aku menceburi bdg jahitan ni.Alhamdulillah syukur padamu ya Allah..tak pernah putus rezeki yg kau kurniakan pada kami sekeluarga..smg berterusan sampai bila2 amin ya Allah..

Yg paling bes bln 12 ni adalah cuti sek.mil pil n adk bradik lain belah suamiku adlh guru.ofcoz la jalan2 bile time cuti.so trn umah kami n kbtln besday nu'man ank susuan a.k.a ank sedara ksygn.kami pun trn kuantan.g kuantan smpt lg jalan ke rmh membe sek rendah n sekampung.pas abis berjalan di kuantan n balik kl sprti biase.jalan lg dan lagi..kje jalan je la.plg bes g icity.mmm.. dlu mule2 g sane ade lampu2 je skrg dah byk sgt perubahan siap ade taman tema air lg.pastu esoknue g GM plak.pusat borong mcm2 brg utk sape2 yg beniaga.yg bestnye ade jual runcit n klu beli 3 brg leh dpt hrge borong.

Ok pnt jalan2 mil a.k.a mama stay lg umh kami.syok sgt sbb ade teman kt umh.sape kata mak mentua grg?takde istilah tu lam hdup aku.aku anggap mil n pil mcm mak n bapak kndung sendri.ibu slalu pesan cmtu kt sume anak2 die.ibu jauh n bile mama dtg terubat rindu kt ibu sbb mama sama je mcm ibu..tlg masak tlg sgala mcm kt umh sampai aku rase ya allah malunye.tapi mama fhm aku ade kje nak kne buat iaitu siapkan tempahan jahitan.byk baju mama lum siap.inshaaAllah sblm naik sek nnt aku siapkan semuanya..aku janji.

Pas kimi naik kje kami tak jalan kemana dah.. tapi mama plak tak sht.kesian sgt n kami bwk g klinik.pas g klinik g nagoya cari kain pastu g tesco plak cr brg dapur.pastu ari sabtu tgk wayang.esoknye mama balik n dpt siapkan jubah k.long kimi je n repair bju mama..huu.sedih gle sbb rase puas sgt dpt spend masa ngn mama n sedih bile nak pisah..yg paling sedih bile qisya takmo lepas mamatok die balik.sampai ggt bahu mummy sendri..waaa..mama pun mmg ngs la sbb sblm balik aku salam n peluk die.stat tu la kami sedih tp sblm tu aku dah sedih dah tapi tahan je last2 meleleh gak airmata..pas dah gerak pujuk qisya ngn nenen n tertdo sampai daddy balik.

Mase ari sbtu tu dpt call dr no yg tak dknali.sbnrnye tak save no tu tp pnh la berbalas2 msg.membe knl kt fb n sama mcm aku gak jahit..die offer aku jht bju dr kedai die.takkan nak tolak rezeki kan.plan nak jmpe dkt area mutiara damansara tapi tak jadik.last2 die dtg umh. Mule2 nak test je jait bju die tapi tkr plan n die bg terus bju customer.Alhamdulillah rase dihargai sbb die puji jaitan aku cntik.bg terus 2 psg n nak ari selasa.haha..arini la kan aku dok sebok update blog bju tak siap lg.hihi..tapi aku bersyukur n aku kne berubah dr malas2 wat kje n kne maintain la sbb inilah pekerjaan tetap aku utk bantu suami n anak2.kimi sgt2 menyokong dr awal kami kenal sampai la skrg.klu tak watpe die pilih aku kan.syg sgt ahmad hakimin sbb fhm n terima aku seadanya walaupun aku tukang jahit je.
Mmg penat jahit ni sbb byk gune tenaga tapi dah ditentukan punca rezeki yg Allah nak bg pd aku adlah menjahit.syukur ya Allah.akan aku gunekan kemahiran ni sampai aku tutup mata..qisya pun nak masuk 2 tahun.masih mnyusu bdn.tp skrg die fhm dah mummy die punye kerja.biasela bgn 2 3 kali nak nenen time aku jahit sampai pg tu dah jd pkr normal.aku kne kuat smgt n rajin utk bantu suami n anak2.pas siap 2 psg ni bos nak bg 5 psg lg.Alhamdulillah..rezeki kan.
Ok dah2 la iqa bebel g smbg kje..haha.tak lupe jugak tmphn aku sendri kne la siapkan..yehhh..aku boleh..ya Allah kau permudahkan lah ya Allah.limpahkan kepadaku segala yg engkau telah limpahkan kepada hamba2mu yg soleh solehah.aminnnn...

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment