Sunday, 30 December 2012

Waaahh..seronoknyeee

Assalam..

Bln 12 dan penghujung tahun 2012 mmg sgt ramai berkunjung ke rumah kami..Alhamdulillah..sgt2 seronok. Pas family belah kimi dtg family belah aku plak dtg.yeyeeyey...org johor dtg..terubat segala kerinduan yg lama terpendam...

Ibu n ayah rindu sgt2 dh kat kica.ayah siap terbayang bayang segala gelagat kica...ciannye sampai mcm tu sekali rindunye atok/nenek kt cucu kan..ibu call bgtau inshaaAllah dtg tapi xtau ari ape..tunggu punye tunggu dpt msg khamis mlm jumaat tu diorg sume gerak dah.excited gle mase tu sbb bru pas setel jait bju then g blanje brg dapur n balik2 dpt msg diorg dah gerak.terus laki bini ni mngemas rumah yg tgh sepah gle..haha..kimi plak cuti jumaat n sabtu..so segala plan yg drncg mmg teratur n tak sbr nak bwk mereka2 jalan2..!!
Sambil tunggu diorg sampai kami setting bilik utk diorg tdo.sape2 je yg dtg umh kami mmg ade bilik utk diorg cume takde katil la.tapi bntal tilam sume ade.tukar cadar baru n bg wangi2 bilik..hehe..lame gak nak tunggu diorg sampai sbb jem kat seremban ade lori ayam terbalik.ibu kata 'tak sempat nak amik ayam kt lori tu klu tak leh wat kenduri'.kui3.sempat lg wat lawak.yg drive adikku yg bongsu pastu tkr ngn laki ila sampai la umh kami lam pukul 5.30 pg.Alhamdulillah sampai dgn selamat. Dapat peluk ibu n ayah sgt la emosi..dan berita yg paling sonok dgr dr ibu sampai2 je umh kami ibu n ayah dah dapat surat tawaran utk mengerjakan haji tahun 2013.ya Allah syukur sgt..ibu sampai ngs sbb dah lame die tunggu berita gembira ni..semoga Allah permudahkan perjalanan pergi n balik mereka disana nnt.inshaaAllah.aminnn..

Pas dah borak2 n solat subuh masing2 pun sambung tdo sedar2 je dah kul 10 pg..haha.ngtuk gile.kejut kimi g sarapan n lepas tu lepak2 kt umah je sbb plan nak jalan malam2 sbb nak bwk diorg g icity shah alam.pas magrib siap2 sume kami g makan char kuew tew kat area rumah dulu.pastu terus gerak g icity shah alam.happy gle dpt tgk muke ibu n ayah.sbb diorg 1st time dtg.ila n nizam pon sma.adik je yg dah pnh g..jalan2 tgk lampu n yg paling excited anakku la si kica2 tu..lom sampai lg dah jerit2 lam kete wahhh wahhh sbb nmpk lampu byk kan...ibu n ayah sengih jela tgh gelagat bdk kecit tu..hihi.pas sejam lebih jalan2 ngn ramai org kami terus kuar n gerak g uptown kota damansara plak.ayah dapat topi adik blanje..hihi..pas sume dah pnt kami balik n berehat..
Esoknye plan pas bgn n bersarapan kami nak ke GM Klang plak.pas zohor gerak,lam 2 jam gak la bru sampai sbb ari sabtu kan.jam parok..haaahah.sampai tu jalan2 pastu isi perut dlu bru smbung shopping.adik blanje mkn.yey.bgus adik aku ni.tak kedekut..ibu dapat baju 3 helai n beg adik blanje 2helai yg satu die beli sendri.pastu beli myk wangi sampai 6btol rm9.sume excited sbb murah..hihi.pusat borong kan...aku dapat skirt adik blnje gak.haha.ngn baju selai je beli sendri..ila dpt bju beberpa helai.pas habis shopping dkt kul 6 gak la bru gerak balik.pas balik aku masak bihun goreng je.atas permintaan suamiku.pas siap masak n mkn sama2 siap2 plak g uptown shah alam.ibu ayah tak ikot sbb pnt sgt.mule2 plan nak g uptown shah alam tapi tak jadik so g uptown kota damansara lagi.ila la nak sgt cari skirt kembang dapat la 2 helai.adik beli suo jeans pendek n belikan ayah baju 3helai.ok setel segala beli2 n balik...
Pg td bgn ibu dah siapkn mknn tgh hari..dpt gak merasa masakan ibuuu..dapnye.kimi pun start keje arini tapi masuk kul 1.30.sempat la jmpe ibu ayah lg kan.pas kimi g kje n diorg siap2 kemas pastu sesi bersalaman la paling aku tacing.salam n peluk ayah aku dah sebak.peluk ibu terus ngs.peluk ila lg berjurai airmata..ila siap mntak tisuuu..haha..sedih gle sbb jumpe kali ni mmg sonok sgt dpt bwk diorg jalan2.kica cam biase mesti nak ikot..pas diorg gerak sunyi dah umah n aku kne start wat kje cam biasela.sambung jait..td bru dpt call dr ibu diorg dah sampai skudai umh ila.pastu bru gerak balik kota tinggi.mudah2han selamat sampai umh.aminn..

Apepun aku sgt happy sbb dpt ubt rindu ni n diorg dpt jumpe qisya n lepas rindu.qisya manje sgt ngn atok n nenek.time berjalan mummy n daddy dlupakan tanak langsung ngn kami tau.bile balik umh bru cari mummy n daddy.hihi..pastu ngajuk nenek die sendawa.main belon buih ngn atok.naik kuda ngn mama ila die..haha..kelako je ajak ila gemok tu naik kude die yg cenonet tu..hiiiiihi!

Okeh abis dah cerita n karangn aku kali ni.nnt sambung cite utk entri yg lain ye.thank u ibu ayah ila nizam n adik sudi dtg teratak kami.jgn serik k.saaayang korang sgt2.muah3..



posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment