Tuesday, 19 February 2013

Dugaan

Assalam..

Allah nak uji bile2 masa je..

Situasi 1
Hp rosak tibe2.screen jadi gelap n tak nmpak ape.sedih yg amat sbb hadiah besday.lum setahun dah rosak..kimi dah try riki2 harge nak btlkn lam 600-650.mane la nak cari duit byk tu.tgk2 kat lam kotak still ade lg kad waranti sbb hp tu masih dlm waranti tapi masing2 pk mcm2.kbtln arini kimi cuti.kimi kata nak g pusat servis samsung.tapi kami bncg g kedai yg tmpt kami beli tu dlu utk cnfmkn boleh ke tak btlkn hp ni..sedey...yg paling mengejutkan hari ni lg bgn pg td tgk ipad ok.berebut plak ngn qisya.bagi la kat die pgg.masuk bilik semula tgk ipad dah off.on semula setting sume lari n screen gelap sebelah.ya allah..hp rosak ipad pun rosak juga ke??dugaan bertimpa..takpela bnde pun dah lama kan.malas nak pk aku masak siap2 sebelum kuar sbb takyah ssh2 nak mkn kat luar.jimat...pas zohor baru kami gerak keluar utk setel pasal hp..tapi sblm tu cari resit kedai sbb nak tunjuk bukti kan.tak jumpe la plak.pasrah n redha...

Situasi 2
Kami g giant shah alam dlu sbb nak cari kedai yg jual hp tu.sampai2 je sume kedai dah berubah.serius!wujud lg ke tak kedai tu.yg ade kedai hp tapi dah jadi pusat servis celcom.waaa...try tanye jugak sbb nmpak kedai tu still cam kedai lame.rupenye btol cume kedai tu dah renovate n jadi celcom centre.alhamdulilah... Cek segala detail hp masih lg dalam waranti.die suh bawak g servis centre samsung yg berdekatan.mule2 nak g one utama tapi die kata kat sebelah federal highway ade satu pusat servis..area petaling jaya la.klu antar ctu lam 2 atau 3 jam dah leh siap.g sana just bwak hp je nnt die scan.ooo takyah tunjuk2 resit rupanya.hehe.. Terus gerak g sane n nampak dah pusat servis tu tapi taktau jalan nak masuk ke bangunan tu cmne.lame gak pusing2.last2 g je la one utama..sampai one utama terus g centre samsung n die kata boleh lg btlkan tp lam mase seminggu plg lama 2mnggu.tak kisah la bpe lme yg pntg setel 1 prob....alhamdulilah..syukurrr...

Situasi 3
Kami round stu OU sbb dah lama sgt tak spend masa bersama jalan2. Kimi bz keje n klu cuti pun dok umh atau ade urusan lain.Dah jalan perut lapa..g cari tmpt mkn.mkn kat kluang station.eh mkn jugak??hehe..makan la sbb lauk masak td makan utk dinner nnt..huuu.. Melayan qisya naik kereta sorong kat situ. 3 jam pertama rm3.seterusnya rm2.mule2 die nak je naik..dah penat die turun n sorong sama2 ngn kami.makin penat die jap naik jap turun plak.sah budak ni ngantuk.. Kimi pun nak g pulang n tgh cari tmpt nak pulang kereta tu die jerit nak nenen plak.jerit sekuat hati nak nenen nak nenen...mmg bergema la OU.last2 cari nursing room.takde la plak yg ade tmpt tukar diapers je.boleh la.masuk ctu ade plak org tgh tukar lampin anak die.kimi terus g pulangkan kereta sorong tu.ok, lam bilik bg nenen kat qisya tapi mata die dok tgk org lam bilik tu n ternampak plak ade belon kat stroller org tu n nak belon tu plak.cepat2 bawak die kuar n jerit smula nak nenen n suh g bilik td.pujuk2 tanak jugak.kimi tak sampai lagi ni.aku xleh la g jauh2 dr tempat tu sbb cmne kimi nak cari aku nnt kan hp dah takde.pusing2 sambil membawa ank yg menjerit2 nak nenen..rase mcm aku tgh culik anak org je sbb qisya jerit sekuat hati die.hehe...mulut hanya sebut ya Allah ya Allah... Takde pilihan g je la bilik td bg nenen n baru je nak masuk kimi pun sampai.ya Allah syukur.... Terus je g kat kete diiringi jeritan anak yg masih nak nenen td.. Dah tahap berlari dah kami laki bini tapi tau jela OU tu beso mane..

Situasi 4
Sampai kete bg nenen terus je tdo bdk qisya ni..muke suci je time tdo tapi tak tahan dengo die jerit td.hehe..otw balik rase nak sggah kedai jahit sbb nak beli brg jait ckit la.sampai depan kedai nak pindah tgn la bg qisya kt kimi sbb die tgh tdo tapi tak berjaya.die tersedar n sambung lg jeritan dalam kereta plak. Mmg tak ditakdirkan utk pergi kedai tu.terus gerak balik rumah je.pujuk2 die bg nenen balik n tdo semula.sampai umah die tdo lg tapi salinkan bju n lap2 bdn die bgn.kami makan mlm sama2.pas mkn kimi kata nak try update software kat ipad.lam 2 jam gak n hasilnye alhamduliah berjaya..syukur ya Allah.. 2 prob setel.

Situasi 5
Main2 ngan qisya plak sambil melayan die tgk tv.die ni penyejuk hati kami suami isteri.mmg die suke jerit bile die ngantuk atau penat. Biase la bdk kan. Ajar die tulis2 n eja nama sendri..kite sebut Q die terus sebut I.hihi...pastu die main2 rambut mami.nak ikat la apela..buatla anak ape kamu nak buat yg pntg kamu tak menangis.. Dah tdo dah pun.sng plak nk tdo. Ok bawah ni gambo die mase g jalan2 td.. Babai...wassalam...








Dua gambo ni die still teruja lg nak naik..hihi lepas tu nak neneeeeennnnnnn....

2 comments:

  1. ish3...
    dapat aku bygkan suara jeritan kica itu, hehehe...

    harapnye henpon ko cpt2 la baik k. dugaannnn

    ReplyDelete