Thursday, 7 February 2013

Balik kampung johor/perlis

Assalam..
Kami suami isteri kg jauh2.sorang dok utara sorang lagi dok selatan..macam drama dulu2 kutub utara kutub selatan tu..hihi..sbb tulah hidup jodoh ajal maut sume di tangan Allah s.w.t. Semoga jodoh kami berkekalan hingga ke syurga...aminnn...
Ok takmo bebel pnjg2.nak tdo dah sbnrnye..ngeh3. Tapi sebelum tu cite cket la.kami balik kg perlis sbb ade kenduri kawen kawan baik kimi.mule2 tak plan nak balik pun tapi sume adik bradik balik so bile lg kan nak berkumpul.last balik raya.plan punye plan tibe2 kimi dpt msg dr kiman kata tak dpt balik sbb kne kursus.apedaaa.die yg ajak balik tapi die plak yg tak dpt balik.kimi muke kecewa la sbb kembo die tak balik..haha.rindu kembo..huhu.mlm sebelum kami gerak tu kami tdo awl.tibe2 dgr ade org nak bkk pintu rumah.. lam hati ni dok rasa ade org nak masuk rumah ke???tak sempat pun nak kejut kimi hp kimi bunyi.kimi mamai2 bgn n capai hp terus ckp 'ayang kiman call'!!kite pun terus cakap kat die jawab laaa..rupenye2 mereka bertiga sampai dah dpn pintu.ciss saje je wat surprise.so kami teruskan surprise sampai perlis.kui3...mama papa happy sgt sume balik.4 hari gak la kt sane..wat mkn2 kt umh k.ngah.best3..

Selepas seminggu balik ke johor pulak.huu..sbb ade jemputan kawen sepupu pling rapat.musim org kawen..hehe..kami gerak dr umh lam kul 7pagi n sampai umah mak itam kul 12 tgh hari..mlm tu ade wat tahlil ckit.tak jmput org luar just saudara mara tapi ramai gle.tak sgke sedara maraku ramai.tgh nak start bc yassin kica nak nenen plak.masuk bilik nenenkan tapi die ngs2 ajak kuar bilik.siap tahlil n mkn2 die main la ngn anak2 sepupu.pas sume balik kami pun tdo.lam kul 2 pg tibe2 kica ngs2 bg nenen sume tanak n sebut 'luo luo'.nak keluar.ya Allah tiap kali balik jhr mesti mcm tu.taktau die nampak ape.risau gak sbb bnde dah jd byk kali.klu die nampak ape2 pun harap sgt tak berterusan sampai die beso.amin..lam 1 jam gak nak redakan die ngs sbb die jerit kuat sgt.kesian.bacakn mcm2 ayat kat die pun tak jalan.tah cmne ayah amik towel basah sapu kat muke n kaki pastu baca ayat kursi die terus reda n bg nenen pastu trus tdo..Alhamdulillah...esoknye kami siap2 n g dewan sbb majlis kt dewan.pas mkn n jumpe sedara mara n bergambar kami balik kota tinggi.nasib baik balik kota kica tak ngs.hujan yg sgt lebat mlm tu sampai ade guruh n petir n modem kne sambar petir.waa..tak dpt online..ok nak cite pasal charger plak.huhu..sblm tu kami ade beli charger.sbb charger kami tertggl umh mak itam.baru pakai kejap sgt charger baru tu n mase ujan tu tak cabut plug so kne sambar gak.esoknye g kedai mntak tukor.hehe..nasib mse beli tak test.huhu.so tmbh rm30 dpt la yg baru..pastu g bandar kota n tukar modem yg kne petir tu n jlan2 jap.kimi ajak mkn kt marrybrown sbb die kata tk pnh mkn kt ctu..huhu.dh setel sume pasal intenet esoknye nak balik dah n takde letrik plak.bat hp kong.sblm gerk balik plan nk g umh mak itam amik charger yg ttggl tu.gerk dr sg.mas btol2 pas asar.sampai umh mak itam amik charger minum2 n gerak g umah ila plak.kne sggh gak sbb dah janji klu tak sebut je.nasib baik kembo ku rajin masak.siap masak spagetti lgi.sedapppp..kebetulan lapo sbb nak sampai umah die dkt 1 jam meredah jam.pas mkn2 sume borak2 n kems la brg.mase tu tmpg cas hp.hp kimi gune charger kiteorg la.hp daku gune charger ila.mase smpn chrger lam beg tu kimi tanye kite punye ke dua2.aah kite punye..konfiden je jawab.haha.dah sampai melaka baru ila msg tanye ko bawak charger aku ke???haha...adoi sah mmg terbawak dah..g amik charger sendri pastu bawak charger orang plak.kui3.dan akhirnya sampai umh lam kul 2.30 pagi.Alhamdulillah...tak pasal2 kne pos charger sikunla mukmuk3...kui3.ok baiiii..wassalam...

No comments:

Post a Comment