Friday, 8 March 2013

mcm2 cerita

assalam..

mcm2 nak cite ni...hehe..tapi cite semlm n hr ni dulu la ye....ok kimi start keje ari rabu stlh 2 hari cuti plus 1 hr mc sbb family trun dr perlis n kuantan kan..best sgt2..nnt update cite pasal tu...
start bln ni jugak kimi dah keje ptg..masuk kul 4 balik 1.30.sampai umah lam kul 2.ari rabu tu tak tdo n tunggu sampai kimi balik keje...sambut die balik sorang2 sbb qisya tdo dah..borak2, layan tgk tv pastu tdo..sblm tu kacau kica tdo n mcm biase die mamai sambil layan kiteorg pastu gelak2 n wat geram kt nenen die..sambung tdo balik n kami pun tdo. bgn pg tu tgk kimi dah siap2 kemas dapur n masak nasi..terharuuu sgt..pastu tugas kite mandikan anak n masak je..hehe...masak sup ayam je sbb dr hr tu die dah mintak suh masak sup..so kne la wat..sbb skrg jarang sgt dah mkn luo..jimat..ngeh3..
pas dah mkn tgh hari(lewat gak sbnrnye)kimi siap2 mandi nak g keje plak..tggallah 2 branak ni..layan bdk ni tak tdo sampai la magrib..sempat la skype ngn mama die.tgk laptop je sebut 'mama mama'.nampak org pki tdg n spek je pnggl 'mama mama'.. kica ni ade 2 mama.. satu mama ila satu lg mama yana.tgk gambo kat hp pandai plak bezakan mama ila n mama yana.bagus btol bdk ni kan..pas smbhyg magrib tu bc yassin sbb malam jumaat kan..tgh bc tu kica dtg n duduk kat peha..sblm tu dah ajak die smbhyg tp die dok main2.pastu die mntak yasin 1.bg la die.sepanjang kite baca die ikot je tak berhenti walaupun sebutan tak btl sampai la habis n doa pastu die salam n cium kite...rase sgt terharu n sebak...pastu tdo awal bgn pun awal le...hihi
hari ni plak drama lagi time dady g keje.padahal dah ikot daddy g kedai.manje sgt time dady nak g keje.mule2 die tdo pas mkn tgh hari.dady bgn die pun bgn ngs2 mintak bukak bju nk mandi.mndikan la die.. tgh pakai baju tu dady kata kat die 'dady g keje tau kica' terus je ngs..ngs betol2 n bersungguh2 sampai daddy ikot sedeyyy..cian daddy rase tak tenang nak tggl anak kesayangan g keje.tapi mami try pujuk die bgtau dady g kerja cari rezeki.ubt paling berkesan utk pujuk adalah bg nenen.hehe..pastu tak tdo pon sampai la ptg.pas magrib td bru tdo..sblm magrib td makan dulu.. tulah rutin seharian sejak dady kje ptg.kica akan tdo awal.so skrg die dah tdo mami nak wat kerja..ok babai...wassalam..


ni pas mandi pki baju cantik n ikot dady g kedai.lam kete dady kata takyah suruh dah ape2.masuk kete trus amik spek n pki sbb panas..hehee



tgn dibahu mata tgk mami...hihihi




muke sedih bebeno la hai kne tggl dady g keje


utk hari ni 3x mandi sbb cuaca sgt panas..

No comments:

Post a Comment