Friday, 15 March 2013

Klinik Ijok

assalam...

sampai mas dh checkup utk 2 thun.wlaupun lom 1 april tp kne dtg awal sbb nk kne bg ubt cacing..spttnye 12/3 tapiii mami lupe..hehe..lgpun daddy keje.so arini daddy cuti kite g la klinik.bgn pg n siap2 sume g bfast dlu sblm ke klinik.pastu terus gerak.jauh gakla saujana utama ke ijok.redhoo..sampai trus amik no.dpt no 47.gliran sedia ade dah 43.yeay takyah tunggu lama.
tibe2 ade nurse jerit sebut qisya marissa!!!aik bkn nama ankku tu n nmpak nurse tu tgk kad smula n sebut qisya nur arissa...hiii..bru la mami bgn bwk qisya g ke penimbang.bile suh naik ke penimbang terus qisya jerit 'annnnakkkk'...lor penakot rupenye.rase die pelik nampak org pki bju uniform cmtu suh die dri kt penimbang.daddy dtg la nak pujuk tapi tak berjaya jugak.siap pgg kaki daddy.last2 mami kne tmbg dlu n berat mami naik 2 kilo.yeay!sblm ni 51 skrg 53.tmbg sambil dkg kica jadi 64.pastu nurse kata 9kilo.aik! kimi kata tak mungkin!(dr jauh la nurse tu tak dengo pon..hahaha)kimi tak puashati berat anak die tak naik siap ckp nurse tu fail math..hahaha..pastu nak ukur tinggi plak pun sama tanak.apela kica ni...pas dah tmbg n ukur tinggi kne tunggu gliran jumpe nurse utk soal jawab perkmbgn bdk ni.dah sampai giliran bawak la bdk qisya ni masuk.yg td jadik bdk takot tibe2 jadi bdk peramah pulak..haha..nurse tanye mummy

:anak sihat?
:sihat Alhamdulillah
pastu terus tanye qisya
:sape bdk yg tanak naik penimbang tadii.
die jawab
:ishaaa
:pandaiii
pastu ape nurse tu cakap sume die ikot tapi perkataan yg hujung2 je..sampai la kak vijay(nurse yg mule2 watkan buku pink mase pegnen) nyampuk kata pandainye bdk ni cakap umur die berapa?mami jawab 1 tahun 11 bulan....oo cpt la die pandai cakap..ha cpt nyanyi baa baa black sheep...die pun ikot nyanyi... n nurse2 yg ade kt area ctu siap dtg nak tgk kica dkt2 n suh cakap sbb mulut die sgt riuh..gud girl sgt. pastu nurse suh nyanyi lg..mami sebut nyanyi lagu twinkle2 qisya pun nyanyi 'tikel tikel lil starrrr, howww. .. der wat u arrrrr, bef de. ..so haiii, ..in the skyyy...sume dok gelak tgk keletah die..pas dah setel siap salam nurse n babai.hihi.. nurse vijay siap tanye bapak die mane tak ikot?ade kat luar.ni mesti bapak die rajin ajar die ni..hihi.. n nurse vijay puji kecik comel je bdk qisya ni..

sebutan mmg ade tapi kdg2 tak jelas n yg hujung2 sgt jelas.die sgt fhm. pastu amik ubt cacing n terus gerak balik umh..






nak wat peace tak jadikkk..hihi


aksi2 manje n ngade la ni konon2


nak tdo dah...naniteee

No comments:

Post a Comment