Tuesday, 8 January 2013

Qisya setahun 9 bulan

Assalam...

Slalu je update pasal mkn.jait n lain2 kan.hehe...kali ni pasal anak kesayanganku la qisya nur arissa ahmad hakimin.takdela pnjg sgt nama die.huuu..
Pejam celik pejam celik dah setahun 9 bulan umur qisya.kejaaap sgt masa.rase tak puas tgk die tiap2 hari.24 jam berkepit ngn die kan..nikmatnye hanya Allah shj yg tau..syukur Alhamdulillah....
Sejak dah berusia setahun 9 bulan ni mcm2 perangai die wat tau..sgt lucu dan menghiburkan + comel sgt!!!geram tau..dlm mnggu ni shaja die suke sgt tgk lgu hindustan..mak die ni kan wat keje waktu malam so siang hari tdo la sbb ngntuk.bile die bgn die wat muke comel sambil usap pp mami n sebut 'aaayanggg'..tu adalah kebiasaan die bila bgn pg.sejuk hati.ok smbung cite..bile die bgn tu dah tentu org yg die leh kacau adalah mami die.so kite yg tgh mamai2 ni layan jela.smlm mgantuk sgt tau..die bukak lgu hindustan dr filem mohabbatien sambil ligat nari2..tak kasik lgsg mami die baring.asal baring je die tarik 'angun angun' suh pgg tgn die nari sama2...waaaa...kelako tapi mami ngntuk qisyaaaaa...hahaha..klu sekali je tarik takpe tapi berkali2 sampai la mami hlg ngntuk.klu tak layan die akan jerit sekuat hati die...ohh anakku..demi kamu mami sanggup wat ape je.jgn derhaka ngn mami ye nak..
Pastu arini daddy cuti..die boleh plak bgn awal..kejut daddy dgn sore manje 'addy addyyy'..daddy serta merta bgn dgr sore manje die tu tau..yg paling best yg kami berdua sgt la luruh jantung hati limpa pun ade..huuuu....bila die nak wat sesuatu die akn panggil kite sambil tgn usap2 kat pipi beserta suara yg sangaattt lembut...selagi kite tak toleh tgk die selagi tu la die akan pggl kite.sweet kan..xleh bygkan perasaan ni.kimi slalu sebut n kami akn igt moment ni sampai bile2 qisya..
Ok. Kbtln arini ade plak cite chipmunks n chipettes. Ya Allah die punye excited tgk cite tu siap tonggeng, jerit, lompat sume adelah..ape yg chipmunks tu buat die ikot..smpi tanak makan.last2 pakse suap makan bru la nak tapi mami kne 'dodok ni'(duduk dpn tv dkt ngn die). Pastu mkn skrg sgt banyk sampai daddy kagum tgk die mkn byk.pas dah pnt main n mkn sume die mnum sampai basah baju.suh kite bukakkan baju n mcm biase bile dah bukak bju kne bkk pampers.last2 mami ajak mandi n die dah pandai gosok gg sendri.klu time daddy ade mesti die pggl daddy suh tgk die gsk gg.segala ape yg die wat mesti die nak tunjuk kat daddy.pas pakaikan bju die perasan suar yg die pakai ade reben kecik n batu kilat2 pastu terus je sebut 'tantik tantik'..ok skrg die dah faham ape yg cantik ape yg sedap n yg paling kelako klu merajuk die akan masuk bilik..suh kite pujuk die.ade sekali tu die majuk konon2 nak masuk bilik tapi bilik tu tertutup pintunye.. die g jugak sambil ketuk 'ukak ukak'..hahaha..adui..klu nak nenen je suh mami baring tapi sebut 'tito tito' padahal suh kite baring..
Tau tak nape skrg sng lenang mak die update??sbb die tgh tdooo...hahahahah..
Ok nnt kite smbg lagi ye..sbb byk sgt yg nak diceritakan pasal ucuk acam cayang mami ni punye gelagat n karenah...babai...muah3



Bdk tgh tdo pki bju tantik2...



Pg td bgn pastu nampak mami amik gambo ngn daddy.. die pun nak jugakkkk..pastu wat muke sengih camtu sapela tak geram kan...siap sebut 'engok engok'..hihi nak tengok...

No comments:

Post a Comment