Wednesday, 23 January 2013

Oh anak..

Assalam...

Ok aktiviti arini kan eh bkn arini je mnggu ni kan takdela bz tapi mcm biase terkejar jait anak suami..
Pg td bgn trus buat sarapan cucur ikan bilis bwg n kentang.sedap!..org johor pggl jempot2 ye... Kimi kje mlm minggu ni so mlm td masak bubur ayam je...hehe..dapat pujian la plak tu.hihi..kimisaro watashima kata sedap!!..thank u yayang....so pg td ade lebih ckit bubur n bg qisya mkn bubur kami mkn jempot2..sambil wat sarapan tu kuarkan bahan2 utk masak tgh hari plak. Masak ayam masak merah je.sng keje..sayur tak masak pun.kui3.. Siap2 masak rht jap sambil nyusukan anak. Kerana tak tahan bau yg menyelerakan kimi pun cepat2 la hidang lauk n kami pun mkn...hihi.. Byk gak la aku masak sampai kimi dapat bawak bekal g keje..hehe. Lame gle die tak bawak bekal. Dlu mule2 kawen slalu je, pastu stop, ni klu ade masa in shaa Allah ade masak lebih leh bawakkan kimi bekal g keje.jimat2..
Pas dah kyg qisya pun nenen n tertdo.utk arini takde drama nak ikot daddy g keje la sbb die tdo kan.klu tak meraung2 la nak ikot sampai merajuk plak tu..pas kimi g kje siap2 smbhyg zohor n dpt la mengaji al-quran jap..ni pun lama tak wat..rajin2 iqa wat jgn ngelat.in shaa Allah.. Konon2 nak gntg bju tegendala sbb tibe2 dgr sore bdk kecik tu bgn..tdo ape tuuuu kejap sgt la hai..layan die lg sampai la ptg.siap mkn lagi sekali mak ko ni qisya oi pun tanak stop main. Sembahyang asar n dpt sambung lg 1 mukasurat mengaji.Alhamdulillah.. Qisya siap tarik2 alquran nak baca sekali.last2 die bkk sendri laci meja solek sbb lam tu ade yassin.biase bg die pgg yassin tp malas nak layan sbb kejap je tu yg die dok tarik2 alquran kite nak bc.. Nnt mami belikan qisya muqqadam ye sayang..Layan pocoyo plak kul 5.30.nak tgk tv sambil nenen WAJIB tau..pastu upin ipin plak 6.40 sampai kul 7.pastu cite mami plak setia hujung nyawa 7 sampai 8 n solat magrib..hehe...pastuuu baru lah mandikan die.. saje je mandikan lmbt2 sbb plan nak tdokan die awal.rupenye tak jadi kenyataan pun.sedeyyyy...

Pas mandi kemas2 katil bg selesa n matikan lampu..die standby dah baring tapiii nak ipad.nenen sambil main ipad n dgr lgu feberet(hindustan heii) n part last lgu tu cam biase adegan peluk2.suh mami bgn n peluk tapi mami malas nak layan die pun ngs sekuat hati.mami pun bgn la ikot je ape die nak n diam terus dr ngs sbb dpat peluk mami..hahaha...ok bg can lg sampai kul 9 lebih pastu mami amik ipad trus suh die tdo.nenen lg tapi saje wat2 mcm tanak tdo.lam hati ni lapa kot anak aku tak nak tdo..bgn la bg makan.. pun tanak last2 mami yg makan lg..hihi.. Die nak kopok plak.sebut pok pok.mami gorengkan kopok utk die.die tunggu kat dapur.tibe2... Die nampak lipasss..n die jerit ammii pipasss..trus je kuar dr dapur nyorok kat belakang dinding..start dr tu ngs balik sambil sangap(menguap ye..sangap tu bahasa org johor) mmg sah ngntok dah..siap grg kopok die tanak plak sbb mmg die ngntuk dah.trus lajuuu mami bwk masuk bilik.tapii lum nak tdo lg rupenye..cam biase nak ipad.die layan cite hore2 plak.sume dialog die ikot n dah hafal.org tu bisik die bisik org tu jerit die jerit org tu nyanyi die nyanyi.semuaaaa die ikot.. Last2 die terus cam layuuu n diam sambil nenen n tdo jugak akhirnya pada pukul 11.40..peh.lame btol die thn tdo kan.ok tu je stkt ni..babai..gudnite.nak sambung keje sambil tunggu yayangkukimi balik kerja..


Lupe nak cite die dok bongkar bakul bju yg dah lipat n cari suo dlm mami n pakai..hahah!

No comments:

Post a Comment