Saturday, 7 December 2013

qisya 2 tahun 8 bulan

assalam..

Skrg ni makin petah bercakap, berangan laaagi la. Suke sgt pakai khakot 'kasut' ala2 princessss... Pastu panggil mommy n daddy 'mom' 'dad' hahaha..minah salih celup anak aku sorang ni..ye sorang..belom ade rezeki nak tambah.ramai je yg tanye..huu.doakan la ye bukan merancang tapi mmg belom ade rezeki.klu ade inshaAllah akan diberitahu.aminnn...

Bgn pagi mesti nak mami ade klu die rase die tak ckup tdo. .nak golek2 atas katil then baru bgn tapi klu die membongkang sampai kul 12 tgh hari takyah golek2 pun takpe. bgn dgn ceria n senyum sambil cakap 'mommy kica da mangunnn'.. comel je..

Ari jumaat lepas kami g tesco pas hntr mamatok, yana n anak2 ke airport sbb diorg dr kuantan n nak balik perlis berpntg kt sana. tesco baru kt puncak alam.hr kedua bukak mmg la sgt ramai org n tmpt la hai kecik je.sekali je kot g ctu tapi dot la jugak beli diapers murah dr hrge biase. ntah cmne pusing2 si budak kecik ni nampak la patung barbie yg princess cinderella tu. die punye excited tu terus pgg bnde tu tanak lepas tunjuk yg lain pun tanak.bukan tanak belikan tapi cm malas nak layan bnde kecik2 gtu.ade beli yg tak ori tapi time die nak tukar eksesori patung tu yg jd mngse mak die la kan.hahaha. so tarik die n bg perhatian kt bnde lain.die ngs gak la tapi buat2 lupe kt mane tmpt 'seram' tu.hihi.. last2 die mengalah tapi sebut ulang2 byk kali. sian die takpe nnt mami belikan eh syg..inshaAllah..

Esoknya die bgn tdo sebut lg. die ade sebut nak 'princess fresher' tapi aku n kimi tak fhm..igtkan nak skuter sbb mase alih perhatian die tu kimi bawak naik skuter kecik bdk2 tu pusing keliling brg2 mainan kanak2.. Pujuk2 jugak tapi nampak die sgt mengharap nak dapatkan princess tu.. umur 2 tahun lebih dah pandai cmtu.aku dlu tak igt pun suke bnde ape.hehe.. pastu merengek lg.xle jd ni xtau sbnrnye nak princess ape.last2 cari lam google princess disney..kuar mcm2 rupe bentuk princess la n tunjuk kt die.die dgn pantas tunjuk yg pakai gaun labuh colour biru lembut ngn rambut kuning.sah la cinderella..mmg comey pon patung tu. die dpt tgk gambo or cerita2 lam youtube pasal cinderella ni pun dah puas sbnrnye..so ngadap tu jela utk seharian. ntah cmne la aku pun ade terlayan die tgk cite sofia the first hr esoknya..tup2 kuar plak cinderella lam cite sofia the first. .die punye excited sampai lompat2.ya Allah rase bslh btol xdpt belikan.sbb mmg die suke sgt klu patung pki gaun kembang2 ni.klu ade rezeki lebih inshaAllah mami belikan utk qisya eh syg..

okey last sekali pasal bdk kecik ni smlm die pakai suar tdo yg dah lame.kembang dah getah suar tu..nak smpn dah bju lama2 xle pakai tp tak smpt..ade sekali tu nak btlkan la tukar getah baru ngs2 die jerit tanak bukak suar tu.ntah cmne smlm die bg plak.sanggup tunggu siap..mami jahitkan n ganti getah baru n bg die pakai..die punye happy tu mcm dpt suar baru dan yg paling bermakna adalah ucapan thank u tu tak benti..ya Allah anak.. padahal die dah main2 n lama pastu dtg kat mami n say thank u mami...cairrrrr....apa shj utkmu sygku..nnt mami ganti baju baru jugak...

k la bai.tu jela setakat ni..byk lg nak type tp malasss...huu..
wassalamm..




cantik kan????





tertdo sendri..sian...













No comments:

Post a Comment